Nieuws

Seniorenuitstap Leuven: 17 of 19 mei 2022

Ben je 60+ en ontdek je graag samen met ons Leuven en dit onder begeleiding van een gids?
Indien de maatregelen het toelaten, verwelkomen wij jullie graag op een veilige uitstap in het sprankelende Leuven.

Op het programma: 

09u00: Verzamelen Station Leuven. (Hoofdingang Leuven, aan het Martelarenplein). Vlak bij het station voorzien we alvast een koffie.

10u00: Wandeling richting centrum (thema: kennismaking met de stad) met tussendoor een zout proevertje bij de kaasmeester.

12u00: Lunch (soep + hoofdgerecht + water = inbegrepen).

14u00: Wandeling door Leuven “stad van studenten”. We staan stil bij Leuven als dé Universiteitsstad. De fantastische gebouwen, de studenten, Kotmadammen, studentengrappen, cantussen en andere drinkgelagen… Waar zaten de eerste meisjesstudenten op kot? Wat schaft de pot in de Alma? Wie zijn Fonske en Reneeke?  Wat is een fakbar? Voor wie waren de colleges bestemd? Na deze wandeling heeft het studentikoze leven geen geheimen meer.

16u00: Eindigen doen we in de buurt van het Ladeuzeplein en een extra lekkernijtje is nog voorzien.


NZVL-klanten betalen €40 euro per persoon. Niet-klanten betalen het dubbele.
De prijs omvat het onthaal met koffie, lunch (soep + hoofdgerecht + water), de proevertjes en de gidsen.

Inschrijven:
Inschrijven kan bij voorkeur via deze linkWe vragen om per persoon een formulier in te dienen, omdat de plaatsen beperkt zijn.
Na inschrijving ontvang je eind april informatie met betalingsgegevens, let op jouw inschrijving is pas definitief nadat we de betaling ontvingen.

Dag van de Seksuologie - studiedag op 26 februari 2022

Onze partner, de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie, organiseert op 26 februari (de dag van de Seksuologie) een studiedag rond seksualiteit in al zijn kleuren en vormen.

Deze studiedag is boeiend voor elke zorgverlener met interesse in seksualiteit en/of die in het werkveld in aanraking komt met seksuele zorgen.

Meer informatie, het programma en de inschrijvingslink vind je op Vlaamse Vereniging voor Seksuologie vzw (seksuologen-vlaanderen.be)

'Te Gek' maakt het taboe rond geestelijke gezondheidszorg bespreekbaar

Te Gek wil het taboe rond geestelijke gezondheidszorg slopen en bespreekbaar maken. Dat doen ze door tal van activiteiten te organiseren. Meer informatie hierover vind je op hun website https://www.tegek.be/agenda.

Ken je iemand die het psychisch moeilijk heeft en weet je niet goed hoe te reageren? Onderstaande tips kunnen jou misschien helpen:

  • Reken voldoende tijd in om het gesprek aan te gaan.
  • Zorg voor een rustige omgeving.
  • Vraag aan de persoon hoe het ermee gaat.
  • Krijg je een ontwijkend antwoord? Dan is het goed mogelijk dat hij of zij nog wat tijd nodig heeft. Respecteer dat, maar geef aan dat je altijd bereid bent te luisteren.
  • Toon je bezorgdheid, je betrokkenheid.
  • Als je niet goed weet wat te zeggen, zeg dat dan ook. Dat is vaak al het begin van een gesprek.
  • Bied voornamelijk een luisterend oor. Het geven van goedbedoelde tips, komt vaak niet goed over.
  • Ontkennen, minimaliseren, medelijden ... helpen niemand vooruit.

Antibiotica helpen niet bij alle ziekten. Gebruik ze enkel als het moet!

Antibiotica worden gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. Ze helpen dus niet tegen infecties die veroorzaakt zijn door virussen, zoals griep of een verkoudheid.

Bovendien, wanneer te vaak antibiotica worden gebruikt als het eigenlijk niet nodig is, kunnen bacteriën resistent worden en zijn ze niet meer gevoelig voor het antibioticum.

Lees er hier alles over!

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?