Omwille van een technisch probleem is het online kantoor 'jouw NZVL' tijdelijk niet toegankelijk. We doen er alles aan dit zo snel mogelijk op te lossen.

Bedankt voor uw begrip.  

Wat te doen tijdens je reis

Je wilt niet dat het je overkomt, maar je bent er toch het best op voorbereid: wat als je ziek wordt tijdens je reis? Wat breng je in orde? Of nog beter: vermijd dat je ziek wordt, door de juiste voorzorgen te nemen.

Voorzorgen tijdens je reis

Er zijn een aantal heel eenvoudige voorzorgen die je kan nemen op je bestemming, zoals:

  • Als je met het vliegtuig een lange reis maakt, plan dan je eerste dagen niet te vol, zodat je kan bekomen.
  • Als je naar een zonnige bestemming gaat, zorg dat je je regelmatig en overvloedig insmeert met zonnecrème, de schaduw opzoekt en beschermende kledij draagt. Vergeet ook niet genoeg te drinken.
  • Let in sommige landen op voor de beroerde hygiëne. Was genoeg je handen en vermijd bijvoorbeeld rauwe groenten. Drink ook enkel water of frisdrank uit flessen, omdat het leidingwater misschien niet drinkbaar is.

Hier vind je nog meer voorzorgen

Reisbijstand

Als NZVL-klant heb je in heel veel landen gratis reisbijstand via Mutas. Word je tijdens je reis ziek of word je opgenomen in het ziekenhuis?

  • Bel dan binnen de 48 uur naar de alarmcentrale van Mutas, zodat ze een team van deskundigen kunnen mobiliseren om je reisbijstand te geven.
  • Houd al je betalingsbewijzen bij, zoals je dokter- en apotheekkosten.
  • Neem foto’s van je medicatievoorschrift(en).

Na je reis krijg je je medische kosten (gedeeltelijk) terugbetaald als je ons alle bewijzen bezorgt.

Meer info over de reisbijstand