Over het NZVL

Onze missie en visie

Bij het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen geven we om jou. En om er te kunnen zijn voor jou, hebben we een missie en visie geformuleerd.

Onze missie is:

Een partner zijn voor “zekerheid” in de verplichte federale ziekteverzekering en in de Vlaamse Sociale Bescherming.
Een volwaardig gezondheidsfonds zijn voor alle klanten.
Kwalitatieve producten en verzekeringen aanbieden.

Onze visie is:

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen wil een warme, deskundige en ongebonden gezondheidsverzekeraar zijn dat zijn klanten centraal zet. We richten ons daarvoor op het leveren van een uitstekende en familiale dienstverlening.

We willen dat bereiken met goed opgeleide, waardengedreven en betrokken medewerkers. Daardoor kunnen we met een uitgesproken groeistrategie, zichtbaar marktaandeel winnen in Vlaanderen.

Onze missie vertaalt zich in onze visie. We willen zorgen dat jij, onze klant, maar ook jij, onze medewerker, je goed voelt, de beste dienstverlening krijgt en je deel voelt van onze NZVL-familie. 

Wie zijn we

Bij het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen geven we om mensen. We geven om jou, onze klant, maar ook om jou, onze medewerker. En om alle mensen die we kunnen helpen richting een gezonder leven.

Het NZVL 💚 de medewerkers

Onze 166 medewerkers zijn de werkelijke kracht van ons bedrijf.

Als medewerker maak je deel uit van een bedrijf in volle groei en expansie. Bovendien krijg je ook alle kansen om zelf te groeien. We hebben een open bedrijfscultuur en vinden het maar normaal dat je ruimte krijgt voor initiatief, inspraak en vernieuwing.

“Work-lifebalance” is hier geen loze term. Je werkt een 37-urenweek die eindigt op vrijdag om 12.00 uur én je hebt de mogelijkheid tot twee dagen thuiswerk. Niet enkel je welzijn, maar ook je gezondheid staat voorop. Een fruitmand, een assortiment thee, maandelijkse teamactiviteiten, een heerlijke waterfontein ... (Maar een vettige vrijdag, ijsjes in een hete zomer of een pintje/cava om het weekend in te zetten, daar zeggen we nu ook geen nee tegen.)

Ons hele team straalt goesting uit en is bereid om bruggen te bouwen en bergen te verzetten. Daarnaast mag het plezant zijn; lachen is nu eenmaal gezond. ;)

Het NZVL 💚 de klanten

Elk jaar groeit ons ziekenfonds gemiddeld 3% en daardoor behoren we tot de top drie van sterkst groeiende ziekenfondsen. Je bent hier dus in hele goede handen. Want we willen voor jou enkel het beste: de beste klantentevredenheid, de beste voordelen, de beste diensten, de beste prijs.

Jullie zijn met meer dan 128.000 klanten. En daar zijn we zo dankbaar voor. We doen dan ook al het mogelijke om jou als klant tevreden te houden. Heb je ons nodig? Dan zijn we er voor jou. Ook fysiek. Je kan ons altijd bellen, videobellen, mailen of met ons chatten en we zijn digitaal steeds meer aanwezig, maar we blijven daarnaast nog beschikbaar in één van onze 57 kantoren. Dat persoonlijk contact met jou is belangrijk voor ons; hoe kunnen we jou anders beter leren kennen en weten wat je écht nodig hebt? Reken er ook op dat we jou snel aan een antwoord helpen.

Het NZVL 💚 iedereen

We zijn niet enkel een ziekenfonds, maar ook een gezondheidsfonds. Jouw gezondheid staat dan ook met stip op één. Op deze website vind je dus een rubriek ‘Gezond leven’ met allerlei adviezen, tips en informatie over gezonde voeding, meer bewegen, bevolkingsonderzoeken … Bovendien kan je regelmatig gratis deelnemen aan een infosessie over gezondheidsthema’s.

Daarnaast zorgt onze dienst Maatschappelijk Werk ervoor dat zorg voor iedereen toegankelijk blijft. Ook als je tot een kwetsbare groep behoort. We kijken samen met jou hoe we de juiste zorg tot bij jou krijgen.

Vergeet ook onze MVO-initiatieven niet. Want daarmee willen we goed doen voor alle mensen, voor het milieu en voor de maatschappij. We zijn bijvoorbeeld partner van de Stichting Alzheimer Onderzoek en het FIKA huis. We zorgen ook met kleine inspanningen voor het milieu: we kiezen steeds meer voor digitaal om ons papier- en energieverbruik te verminderen, onze hoofdzetel wordt voor 80% verwarmd op zonnepanelen, we gebruiken kraantjeswater, we doen jaarlijks mee aan de Week van de Mobiliteit …

Heb je interesse om deel uit te maken van ons NZVL-team? Bekijk dan snel onze vacatures!

Lees het handvest van de bedrijfsgovernance