Nieuws

Terugkerende vakantiegangers lopen een verhoogde kans op een legionella-infectie in eigen huis

Terugkerende vakantiegangers lopen een verhoogde kans op een legionella-infectie in eigen huis. Veel mensen miskennen de gevaren van kranen die langer dan een week niet worden gebruikt. 

Tijdens vakanties worden kranen niet gebruikt, waardoor het water in de leidingen stil staat en de watertemperatuur al snel boven de 25 graden uitkomt. Deze twee factoren hebben een negatief effect op de kwaliteit van leidingwater wat de kans op vermeerdering van de legionellabacterie vergroot. 

• Thuis eerst de douche aan

Terugkerende vakantiegangers worden aangeraden om bij thuiskomst de douche vier à vijf minuten rustig te laten stromen, om te voorkomen dat het water vernevelt. Besmetting vindt namelijk vooral plaats door het inademen van de waternevel, waardoor de bacterie zich in de longen nestelt. Je kunt dit voorkomen door de sproeikop onder water in een emmer te houden of de douchekop in een washandje te verbergen.”

• Vakantiebestemming

Aandacht voor legionella is niet alleen thuis belangrijk. Ook op vakantiebestemmingen lopen waarschijnlijk ieder jaar tientallen reizigers een besmetting op. Het risico is vooral groot wanneer het appartement of vakantiehuisje langere tijd niet bezet is geweest. Uit voorzorg is ook in dit geval aan te raden alle kranen enkele minuten te laten doorspoelen.

 

ComfoPlus vakantieregeling

SLUITING COMFOPLUS WINKELS ZOMER 2021

Onze winkels te Lier en Aalst sluiten de deuren van 16 tot 20 augustus. Op 12 juli zal de winkel te Lier gesloten zijn; de winkel te Aalst zal gesloten zijn op vrijdagen 6 en 13 augustus.

Ons logistiek centrum te Bornem blijft de hele zomer operationeel en toegankelijk.

Stoppen met roken is moeilijk, ook in de periode rond de zwangerschap.

Stoppen met roken is moeilijk. Ook in de periode rond de zwangerschap. Kruis donderdag 21 oktober aan in jouw agenda en kom als zorgprofessional te weten welke rol jij kan spelen!  

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?