Omwille van een technisch probleem is het online kantoor 'jouw NZVL' tijdelijk niet toegankelijk. We doen er alles aan dit zo snel mogelijk op te lossen.

Bedankt voor uw begrip.  

Baby aan boord: geboortevoordelen tot € 1.000

Als kersverse ouder verdien je extra hulp. Met onze voordelen en tussenkomsten garandeer je een mooie start, voor je baby en voor je gezin.

Hoe vraag je je voordelen aan?

Bij elk voordeel lees je welk document je nodig hebt. Bezorg ons het document op één van deze manieren:

  • Gemakkelijk en snel door het op te laden in het online kantoor 'Jouw NZVL';
  • Door het te mailen naar het mailadres van het kantoor in jouw buurt;
  • Door het in een van onze brievenbussen te steken of af te geven in een NZVL-kantoor.

Alle terugbetalingen gebeuren zo snel mogelijk op het rekeningnummer gekend in je dossier (tenzij anders aangegeven).

Tip! Je kan je terugbetalingen opvolgen in het online kantoor 'Jouw NZVL'.

Inloggen

Geboorte- en adoptiepremie tot € 300

Het ziekenfonds betaalt bij de geboorte of adoptie van je kindje een premie van 150 euro per aangesloten ouder. Ben je trotse ouder van een meerling? Dan ontvang je voor elk kind de premie.

Hoe krijg je de tussenkomst? Bezorg ons het geboorteattest/attest van adoptie afgeleverd door je gemeentebestuur.

 Wist je dat je ook een premie kan krijgen voor langdurige pleegzorg? Lees meer

MaxiPlan

Maxiplan

Tip! Krijg tot € 200 extra geboortepremie dankzij onze verzekering MaxiPlan.

Luiers tot € 300

Je hebt recht op 300 euro terugbetaling op de aankoop van luiers (100 euro het jaar van de geboorte, 100 euro het jaar van de eerste verjaardag en 100 euro het jaar van de tweede verjaardag). Hou er rekening mee dat de terugbetaling luiers gebeurt op basis van de aankoopdatum vermeld op het kasticket/factuur.

Hoe krijg je de tussenkomst? 
Bezorg ons het aankoopbewijs van de luiers met daarop een groene klever van je kindje. Om deze tussenkomst te kunnen genieten moet je kind ingeschreven zijn bij ons ziekenfonds.

Kraamhulp tot € 300

Na een bevalling is hulp bij de huishoudelijke taken vaak meer dan welkom. We geven een tussenkomst tot 300 euro voor kraamhulp (5 euro per uur voor maximaal 60 uur) bij een erkende instelling, per ingeschreven pasgeborene bij het NZVL. De kraamhulp moet opgenomen worden binnen de drie maanden na de bevalling of ontslag uit het ziekenhuis.

Beslis je om te verblijven in een kraamhotel? Dan geniet je van een tussenkomst van 5 euro per uur, voor 10 uur per dag met een maximum van zes dagen.

De 300 euro tussenkomst geldt voor kraamhulp en kraamhotel samen.

Hoe krijg je de tussenkomst?
Bezorg ons de factuur van de kraamhulp of het kraamhotel (een erkende dienst voor kraamhulp).

Vaccinaties tot € 50

Heb je voor of tijdens je zwangerschap nood aan vaccinaties? Of heeft je kleine spruit vaccinaties nodig? Vaccinaties waarvoor je geen wettelijke terugbetaling ontvangt, betalen we voor 50% terug, tot max. 50 euro per persoon per jaar.

Hoe krijg je de tussenkomst? Bezorg ons het BVAC-attest afgeleverd door de apotheker.

Watergewenning tot € 30

Wat is er voor een baby leuker dan spetteren in het water? We moedigen je aan om je baby op prille leeftijd te laten kennismaken met waterpret: na ten minste 10 zwembeurten onder professionele begeleiding krijg je een tussenkomst tot € 30.

Hoe krijg je de tussenkomst?
Bezorg ons het attest sport. Om deze tussenkomst te kunnen genieten, moet je kind ingeschreven zijn bij ons ziekenfonds.

Gebruik afkolfapparaat en babyweegschaal aan lage huurtarieven

Met een pasgeboren baby komen een afkolfapparaat en een babyweegschaal zeker van pas. In de ComfoPlus-winkel van het NZVL kan je ze heel goedkoop huren. De toestellen worden gratis aan huis bezorgd en de eerste 30 dagen betaal je geen huur.*

Om de toestellen te huren, mail of bel je naar ComfoPlus (03 292 21 60 of info@comfoplus.be). Onze ComfoPlus-medewerkers helpen je dan verder om alles praktisch te regelen. Je bent uiteraard ook welkom in één van de ComfoPlus winkels in Bornem, Lier en Aalst, waar we je graag persoonlijk advies geven.

Bel je ComfoPlus op?

  • Zorg dat je je rijksregisternummer en je telefoonnummer bij de hand hebt. Zo kan je bestelling nog vlotter geregistreerd worden.
  • Reserveer je materiaal op tijd, zodat je zeker bent van een vlotte en tijdige levering.

* Je betaalt een opstartkost van 5 euro. Accessoires zoals een afkolfkit worden om hygiënische redenen enkel verkocht en niet verhuurd.

Extra korting in onze vakantiedomeinen

Heb je als kersverse ouder nood aan rust en ontspanning? Tot 1 jaar na de geboorte of adoptie van je kind geniet je maar liefst van 50% korting op je kamerprijs in één van onze vakantiedomeinen (Dennenheuvel of Hoge Duin). Je krijgt bovendien ook een aperitiefje en een geboortegeschenkje.

Praktisch:

  • Kies je bestemming! Verblijf in Dennenheuvel te Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) of Hoge Duin in Oostduinkerke.
  • Keuze gemaakt? Neem rechtstreeks contact op met het gewenste vakantiedomein (mail of telefoon) om je verblijf te reserveren (vermeld ‘actie kersverse ouders’).
  • Download je bon met de korting. Voeg een kleefbriefje van je baby toe.
  • Toon je bon bij aankomst in het vakantiedomein. Je geniet 50% korting op de kamerprijs!

Opgelet: deze actie is 1 jaar geldig. Je overnachting moet plaatsvinden vóór de 1ste verjaardag van je baby.

Terugbetaling van je wettelijke remgelden

Voor kinderen jonger dan 7 jaar krijg je de wettelijke remgelden voor prestaties bij een huisarts of geneesheer-specialist bij ambulante zorg terugbetaald (met een vrijstelling van 12 euro per jaar per kind).

Hoe krijg je de tussenkomst?
Bezorg ons het document ‘Remgeld voor kinderen’, na verloop van het betrokken jaar.

Gratis thuisoppas voor zieke kinderen

Je kind wordt plots ziek en kan niet naar de onthaalouder, crèche of school? En jij moet werken? Voor alle NZVL-klanten die in regel zijn met hun bijdragen, voorzien we gratis thuisoppas tot acht dagen per jaar met maximaal vier opeenvolgende dagen. Zo kan jij met een gerust hart gaan werken.

Voor deze dienst werkt het ziekenfonds samen met “I-Mens”. Je bereikt I-Mens via telefoon naar 078 15 25 35. We kunnen jammer genoeg geen garantie geven op een thuisoppas op het door jou gevraagde moment, dat hangt immers af van de mogelijkheden van onze partner I-mens. Ze doen er in ieder geval alles aan om snel een oppas te vinden.

benieuwd

Ontdek al onze voordelen

We hebben nog meer voordelen dan dit! Benieuwd naar welke andere tussenkomsten we in de aanbieding hebben en welke voor jou interessant kunnen zijn?

Maak een simulatie en bereken je voordeel

Al overtuigd van het NZVL-pakket? Word NZVL-klant