Toneel voor en door families en generaties

Cast house of flying generations
Nieuws

In maart organiseert het Toneelhuis in Antwerpen een maand lang voorstellingen, concerten, films en gesprekken rond generaties en families. Ze kozen dat thema bewust.

Niet alleen gaan deze voorstellingen over generaties en families, generaties en families staan ook samen op het toneel. Hoe bijzonder is het om als koppel of als ouder en kind samen te spelen of te musiceren? Als autoriteit en traditie nu zo radicaal bevraagd worden in onze samenleving, wat betekent dat dan voor de representatie ervan in het theater? Wat betekent het voor een oudere generatie theatermakers? Wat betekent het voor het spelen van repertoire waarin de klassieke familiestructuren en rolpatronen wel nog afgebeeld worden? En hoe komen andere modellen en geschiedenissen in beeld? Hoe werken andere tradities in de samenleving en het theater door?

Dat ontdek je allemaal in onder meer de voorstellingen van NTGent, KVS, Bloet, Het Zuidelijk Toneel & BOG, Werktoneel & KASK, DE HOE en MartHa!tentatief, of in het concert van Peenoise of de films van De Cinema.


HOUSE OF FLYING GENERATIONS
9 maart t/m 1 april 2023
Bourla, Kambala en De Cinema

Tickets vanaf nu in verkoop via Toneelhuis.be