Hoe kan ik stoppen met roken?

stoppen met roken
Tips & tricks

Wist je dat de kans om definitief van het roken verlost te raken kan verdubbelen door gebruik te maken van hulpmiddelen en ondersteuning? Stoppen met roken kan een van de beste beslissingen zijn die je voor je gezondheid kunt nemen! Hier zijn enkele tips om je te helpen op weg naar een rookvrij leven: 

  1. Stel een duidelijke stopdatum vast en maak een plan om deze te bereiken. Kies een datum die voor jou haalbaar is en waarop je goed voorbereid kunt zijn. 
  2. Zoek steun en moedig anderen aan om je te helpen bij je stoppoging. Praat met vrienden, familie of een zorgverlener voor advies en ondersteuning. 
  3. Verwijder alle sigaretten, asbakken en andere rookgerelateerde items uit je omgeving. Het verminderen van de verleiding kan je helpen om je aan je stopplan te houden. 
  4. Zoek gezonde manieren om stress te verminderen, zoals meditatie, lichaamsbeweging of hobby's. Roken wordt vaak gebruikt als een manier om stress te verlichten, maar er zijn veel effectievere alternatieven. 
  5. Houd je handen en mond bezig met gezonde snacks, kauwgom of water wanneer je de drang voelt om te roken. 
  6. Stel een beloningssysteem in voor jezelf met het geld dat je bespaart door niet te roken. Beloon jezelf bijvoorbeeld met iets leuks na het bereiken van mijlpalen op je stopreis. 
  7. Blijf positief en wees geduldig met jezelf. Het stoppen met roken kan een uitdaging zijn, maar elke dag zonder sigaretten is een overwinning voor je gezondheid. 

Wil je meer informatie en handige tips over het stoppen met roken? Bezoek dan tabakstop.be of bel 0800 111 00! Ontdek deskundige begeleiding, nuttige bronnen en ondersteuning om je te helpen op weg naar een rookvrij leven. Je staat er niet alleen voor!