Wat mag dat zijn?
Gebruik de actieve voedingsdriehoek als menu:
- Graanproducten: Een bruine boterham met beleg en groenten kan ook prima dienst doen als een gezond tussendoortje. Idem dito voor een portie ongesuikerde ontbijtgranen, een rijstwafel of een volkoren cracker. En koeken? Zij behoren tot de restgroep.
- Fruit: Wissel af in soort en kleur en kies zoveel mogelijk voor seizoensfruit. Dat zorgt automatisch voor variatie in je eetpatroon.
- Groenten: Rauwe groenten zijn even lekker en handig als fruit, bijvoorbeeld kerstomaatjes, radijzen, een wortel of wortelreepjes, komkommerschijfjes, paprikasnippers, selderstengels, witloofblaadjes, bloemkoolroosjes, enz. Groenten verwerkt in zelfbereide soepen of sappen bieden ook variatie.
- Melkproducten of calciumverrijkte sojaproducten: Ideaal bij het ontbijt of als dessert maar ook als verfrissend tussendoortje. Een extra gelegenheid ook om wat extra calcium binnen te krijgen. Magere of halfvolle melkproducten zonder toegevoegde suiker krijgen de voorkeur.
- Dranken: Drink niet alleen bij de maaltijden maar ook regelmatig tussendoor. Geef de voorkeur aan water, koffie of thee.