Voordelen voor kinderen

Kampen

Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar die deelnemen aan jeugdkampen/-vakanties, hebben recht op € 50 tussenkomst per jaar (5 euro/dag voor maximum 10 dagen). Dit geldt voor bos-, sneeuw-, zee- en plattelandsklassen, jeugd-, sport-, computer- en taalkampen.

Neemt jouw kind of tiener deel aan één van de supertoffe kampen van onze Krunsj? Dan ontvang je geen tussenkomst maar wel een korting tot € 125!

Kinderen en jongeren met een beperking die deelnemen aan een speciaal voor hen ingericht kamp (tot 18 jaar of mits verlengde minderjarigheid - aantoonbaar), kunnen een tussenkomst krijgen van € 250 per jaar, uitgezonderd voor kampen van Krunsj.

Wat hebben wij nodig? Bezorg ons het ingevulde attest 'kampen'.


Schoolreizen

Voor een schoolreis (een buitenschoolse activiteit van 1 dag) is er een jaarlijkse tussenkomst van maximum € 50 voorzien.

Wat hebben wij nodig? Bezorg ons het attest 'schoolreizen'.


Jeugdbewegingen

Voor jongeren die aangesloten zijn bij een jeugdbeweging voorziet het ziekenfonds een tussenkomst in het lidgeld van € 10 per kalenderjaar.

Wat hebben wij nodig? Bezorg ons het attest 'jeugdbewegingen'.


Gaan je kinderen op speelpleinwerking, dan geniet je van een tussenkomst tot 5 euro per dag met een maximum van 50 euro per jaar.

Sport

Klaar voor de start? Het ziekenfonds biedt jaarlijks een tegemoetkoming van € 30 per persoon voor de aansluiting bij een sportclub.

Er zijn enkele voorwaarden:
Het moet om één van de volgende sporten gaan : atletiek, badminton, honkbal, basketbal, bowling, dansen (ballet inbegrepen), duiken, gevechtssporten, gewichtheffen, golf, gymnastiek, handbal, hockey, kaatsen, kanovaren, kajak, kegelspel, muurklimmen, korfbal, mountainbike, oriëntatieloop, paardrijden, hengelsport, petanque, roeien, rugby, schaatsen, schermen, ski, squash, tennis, tafeltennis, triatlon, voetbal, volleybal, wandelen, fietsen, yoga, zwemmen (evenals watergewenning voor baby’s), boogschieten, karabijnschieten, krachtbal, de sporttakken voor andersvaliden en, meer in het algemeen, de olympische sporten en de sporten erkend door het I.O.C.
Het moet gaan om een aansluiting:

  • tijdens een sportseizoen bij een sportclub die is erkend door een nationale, provinciale, regionale of gemeentelijke federatie;
  • bij een fitnesscenter dat erkend is door één van de officiële federaties;
  • bij een organisatie die erkend is voor het organiseren van initiatieprogramma’s inzake joggen of lopen.

Voor elke sport die per beurt wordt beoefend, gebeurt de terugbetaling voor zover er ten minste 10 beurten onder begeleiding worden gepresteerd. De tussenkomst gebeurt op basis van de betalingsdatum.
Bij een gezinsabonnement wordt de tussenkomst betaald aan de hoofdaansluiter.

Je ontvangt deze tussenkomst ook wanneer je 'beweegt op verwijzing' d.w.z. dat je doorverwezen bent naar een bewegingscoach door je arts.

Wat hebben wij nodig? Bezorg ons het ingevulde attest 'sport'.


Kinder- en jeugdvakanties

Dankzij Krunsj (vakanties om in te bijten!) bieden wij diverse betaalbare en toffe kinder- en jongerenvakanties aan, aangepast aan de behoeften van iedere leeftijdsgroep.
Zo hebben ze in hun gamma o.a. kleutervakanties, binnenlandse kindervakanties, actievakanties, avonturenkampen en skivakanties.
Prachtige buitenlandse bestemmingen voor jongeren ontbreken zeker niet. In het verleden ondernamen zij al roadtrips, zonvakanties, actievakanties naar o.m. Spanje, Turkije, Kroatië, Zweden, Oostenrijk, Tsjechië,...


Gratis wereldwijde reisverzekering

24/24 uur bijstand in geval van ziekte, ongeval en/of ziekenhuisopname in het buitenland dankzij de wereldwijde Mutas reisbijstand voor kinderen.


Voorhuwelijkssparen

De geboorte van je (klein)kind, zijn of haar eerste stapjes, de eerste schooldag, ... Kinderen worden zo snel groot. Voor je het weet, spreken ze over trouwen of samenwonen. Als (groot)ouder wil je steeds het beste voor je (klein)kind. Bij ons kan je speciaal voor hen een mooi spaarpotje aanleggen. Meer info?


Afhandeling

Alle terugbetalingen gebeuren zo snel mogelijk op het rekeningnummer gekend in je dossier (tenzij anders aangegeven).

Tip! Je kan je terugbetalingen opvolgen in het online kantoor 'Jouw NZVL'.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?