Geboortevoordelen

Als kersverse ouder verdien je extra hulp. Met onze voordelen en tussenkomsten, op maat van jouw behoeften, garandeer je een mooie start.

Geboortepremie tot € 300

Het ziekenfonds betaalt bij de geboorte of adoptie van je kindje een premie van 150 euro per aangesloten ouder. Ben je trotse ouder van een meerling? Dan ontvang je voor elk kind de premie.

Hoe ontvang je de tussenkomst? Bezorg ons het geboorteattest/attest van adoptie afgeleverd door het gemeentebestuur.

Luiers tot € 300

Je hebt recht op 300 euro* terugbetaling op de aankoop van luiers (100 euro bij geboorte, 100 euro het jaar van de eerste verjaardag en 100 euro het jaar van de tweede verjaardag).

Hoe ontvang je de tussenkomst? Bezorg ons het aankoopbewijs van de luiers met daarop een groene klever van je kindje. Om deze tussenkomst te kunnen genieten moet je kind ingeschreven zijn bij ons ziekenfonds.

*Voor kindjes geboren t.e.m. 2015, bedraagt de tussenkomst voor luiers € 200 (100 euro bij geboorte en 100 euro het jaar van de eerste verjaardag)


Kraamhulp tot € 300

Na een bevalling, is hulp bij de huishoudelijke taken vaak meer dan welkom. Om onze klanten deze optie te bieden, geven wij een tussenkomst tot 300 euro voor kraamhulp (5 euro per uur voor maximum 60 uur) per ingeschreven pasgeborene. De kraamhulp moet opgenomen worden binnen de 3 maanden na de bevalling of ontslag uit het ziekenhuis.

Beslis je om te verblijven in een kraamhotel? Dan geniet je van een tussenkomst van 5 euro per uur, 10 uur per dag met een maximum van 6 dagen.

Hoe ontvang je de tussenkomst? Bezorg ons de factuur van de kraamhulp of het kraamhotel uitgevoerd door een erkende dienst voor kraamhulp.


 

Vaccinaties tot € 50

Heb je voor of tijdens je zwangerschap nood aan vaccinaties? Bij ons kan je rekenen op een tussenkomst van 50% tot maximum 50 euro per persoon per jaar indien er geen tussenkomst voorzien is in de verplichte ziekteverzekering voor geneeskundige zorgen.

Hoe ontvang je de tussenkomst? Bezorg ons je rekening of het BVAC attest afgeleverd door de apotheker met vermelding van de vaccinatie en betaalde prijs.


Watergewenning tot € 30

Wat is er voor een baby leuker dan spetteren in het water? Wij stimuleren je daarom graag om je baby op prille leeftijd te laten kennismaken met waterpret. We voorzien na ten minste 10 beurten onder professionele begeleiding een tussenkomst tot € 30.

Hoe ontvang je de tussenkomst? Bezorg ons het attest sport. Om deze tussenkomst te kunnen genieten moet je kind ingeschreven zijn bij ons ziekenfonds.


Gebruik afkolfapparaat en babyweegschaal aan lage huurtarieven

Het opstarten van een huurdossier voor een afkolfapparaat en babyweegschaal kost € 5

Accessoires zoals bvb een afkolfkit, worden om hygiënische redenen enkel verkocht.

De toestellen worden gratis aan huis bezorgd en je geniet een vrijstelling van huur voor de eerste 30  dagen.

Om een aanvraag te doen, contacteer ComfoPlus (03 292 21 60 – info@comfoplus.be).

 


Extra korting in onze vakantiedomeinen

Nood aan een welverdiend momentje rust? Kies dan voor een verblijf in één van onze vakantiedomeinen. Je hebt keuze tussen de Ardennen en de Vlaamse kust. Bij aankomst wacht er je nog een kleine attentie…

Opgelet! Je hebt recht op deze voordelen wanneer je in orde bent met jouw ziekenfondsbijdrage(n).


Afhandeling

Alle terugbetalingen gebeuren zo snel mogelijk op het rekeningnummer gekend in je dossier (tenzij anders aangegeven).

Tip! Je kan je terugbetalingen opvolgen in het online kantoor 'Jouw NZVL'.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?