Geboortevoordelen

Unieke geboortevoordelen

Een baby? Proficiat! Je hebt misschien al gemerkt dat met dit nieuw avontuur ook nieuwe kosten komen kijken. Daarom steunt het NZVL jou: voor, na en tijdens de geboorte of adoptie van je baby.

Je krijgt een tussenkomst voor:

* een geboortepremie

* luiers

* wettelijke remgelden

* kraamhulp

* vaccinaties

* watergewenning

* babyweegschaal en afkolfapparaat

* extra korting in onze vakantiedomeinen


Welke tussenkomst kan ik krijgen?

Geboortepremie: tot € 500

Je verdient een prachtige start! Bij de geboorte, adoptie of langdurige pleegzorg van je kind ontvang je een geboortepremie tot € 300 (€ 150 per aangesloten ouder).*

Ben je aangesloten bij MaxiPlan? Dan ontvang je nog eens € 200 (€ 100 per aangesloten ouder) erbovenop!

Luiers: tot € 300 terug

Verwacht je een kleine spruit? Dan krijg je tot € 300 terugbetaald voor de aankoop van luiers. Je kan elk jaar gedurende 3 jaar € 100 terugkrijgen.

 

Terugbetaling van je wettelijke remgelden

Voor kinderen jonger dan 7 jaar voorzien we in 2020 een terugbetaling van het remgeld voor een bezoek of raadpleging bij een huisarts of specialist voor ambulante zorg, met een franchise van € 12 per jaar per kind.

 

Kraamhulp: tot € 300 tussenkomst

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen helpt een handje. Wij geven je tot € 300 tussenkomst voor kraamhulp. Je hebt recht op € 5 per uur met max. 60 uur.

 

Vaccinaties: tot € 50

Beter voorkomen dan genezen! Vaccinaties waarvoor je geen wettelijke terugbetaling ontvangt, betalen wij nu terug tot € 50.

 

Watergewenning: € 30 voor jou

Niets is leuker dan je kind zich te zien amuseren in het water. Wil je hem of haar laten kennismaken met waterpret? Denk dan zeker aan je € 30 tussenkomst voor watergewenning.

 

Babyweegschaal en afkolfapparaat: gebruik aan lage huurtarieven

Ook voor het gebruik van een babyweegschaal en afkolfapparaat kan je bij de ComfoPlus winkel van het NZVL terecht. Het opstarten van een huurdossier voor een afkolfapparaat en babyweegschaal kost € 5 en accessoires zoals bvb een afkolfkit, worden om hygiënische redenen enkel verkocht.

De toestellen worden gratis aan huis bezorgd en je geniet een vrijstelling van huur voor de eerste 30 dagen.

Om een aanvraag te doen, contacteer ComfoPlus (03 292 21 60 – info@comfoplus.be).

 

Extra korting in onze vakantiedomeinen

Heb je als kersverse ouder nood aan wat rust en ontspanning? Maak dan snel gebruik van je 50% korting op de kamerprijs in één van onze vakantiedomeinen. Je ontvangt bovendien ook een aperitiefje en een geboortegeschenkje.

Praktisch:

* Kies je bestemming! Verblijf in Dennenheuvel te Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) of Hoge Duin in Oostduinkerke.

* Keuze gemaakt? Neem rechtstreeks contact op met het gewenste vakantiedomein (mail of telefoon) om je verblijf te reserveren (vermeld ‘actie kersverse ouders’)

* Download je bon met de korting. Voeg een kleefbriefje van je baby toe.

* Toon je bon bij aankomst in het vakantiedomein. Je geniet 50% korting op de kamerprijs!

* Opgelet: deze actie is 1 jaar geldig. Je overnachting moet plaatsvinden vóór de 1ste verjaardag van je baby.

 

Wanneer ontvang ik mijn tussenkomst?

We verwerken je terugbetaling altijd zo snel mogelijk. We storten de tussenkomst op het rekeningnummer dat in je dossier staat, tenzij je iets anders hebt doorgegeven.

Tip: Jouw terugbetalingen 24/7 opvolgen? Neem een kijkje op Jouw NZVL!

Overstappen zonder moeite

Wil je overstappen van je huidig ziekenfonds naar NZVL? Dat doe je in een-twee-drie. Wij contacteren je ziekenfonds en regelen al het papierwerk. Voor meer info, vraag een vrijblijvend thuisbezoek aan of spring eens binnen bij een van onze kantoren.

 

Deze geboortevoordelen voor jouw kleine spruit?

Ook bij dit nieuw avontuur staat NZVL voor je klaar. Meer weten? Vraag je vrijblijvend thuisbezoek of kom eens langs in een van onze kantoren, waar onze adviseurs je met veel plezier ontvangen.

 

* Behoudens goedkeuring door de CDZ

 

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?