Woningaanpassing

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen staat klaar met een professioneel team om jou het juiste advies te geven!

Advies hulpmiddelen

ComfoPlus, de hulpmiddelenwinkel van je ziekenfonds, is gespecialiseerd in advies, aankoop of huur van hulpmiddelen. Je kan rechtstreeks bij hen terecht met vragen over hulpmiddelen.

Indien nodig komt een ergotherapeut gratis bij je langs om samen te bekijken welke hulpmiddelen nodig zijn om opnieuw zelfstandig te kunnen functioneren. Zo kunnen bijvoorbeeld een badlift, een douchestoel of handgrepen je hierbij helpen.
De ergotherapeut zal, naast het advies, ook bekijken op welke tegemoetkomingen je recht hebt.


Nood aan mobiliteitshulpmiddelen?

De medewerkers van ComfoPlus, de hulpmiddelenwinkel van je ziekenfonds, verzorgen jouw aanvraagdossier voor mobiliteitshulpmiddelen.


Advies woningaanpassing

Soms voldoen hulpmiddelen niet en is er een aanpassing van de woning nodig. Tijdens een gesprek bij jou thuis bekijkt de ergotherapeut van het ziekenfonds de mogelijkheden. Hij/zij brengt het huis en de eventuele aanpassingen in kaart.
Er wordt nagegaan of je beroep kan doen op steun om de aanpassingen te financieren.

Wens je onze ergotherapeut te bereiken? Dat kan! Contacteer ons via 053 76 99 87 of ergotherapie@nzvl.be.

Je kan ook kiezen voor onderstaande opties:

  • Onze eigen ergotherapeut komt gratis bij je langs om een advies op te stellen en je te begeleiden.
  • Voor ergotherapeutisch advies in het kader van woningaanpassing door een extern ergotherapeut wordt door het ziekenfonds een tussenkomst voorzien van 50 euro per jaar.
  • De opmaak van een dossier aanvraag hulpmiddelen in het kader van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) door onze eigen ergotherapeut is volledig gratis.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?