Assurcard

Formidabel comfortabel

Ben jij aangesloten bij de HospiPlan- of HospiPlusformule van onze hospitalisatieverzekering? Dan kan jij in meer dan 185 ziekenhuizen terecht met je eigen Assurcard. Als verzekerde betaal je – dankzij deze kaart – geen voorschotten, regelen wij de oplegfactuur rechtstreeks met het ziekenhuis en kan jij je volledig toeleggen op jouw herstel of dat van jouw gezinslid. Deze kaart is uniek voor de ziekenfondssector!

De kaarten worden gratis uitgereikt. Wie aansluit bij HospiPlan & AmbuPlan of HospiPlus & AmbuPlus krijgt automatisch de Assurcard toegestuurd.

Om jou helemaal in de watten te leggen, kan je, met jouw kaart in de hand, jouw hospitalisatie op drie manieren doorgeven.

Vóór je opgenomen, wordt, van bij jou thuis, snel en gemakkelijk:

Bij aanmelding in het ziekenhuis:

  • rechtstreeks via de AssurCard-kiosk in het ziekenhuis.

Tijdens je aangifte krijg je van HospiPlus een antwoord op de rechtstreekse regeling van je kosten.

Groen licht? Alles in orde! De betaling van voorschot en factuur gebeurt rechtstreeks tussen het ziekenhuis en HospiPlus.

Rood licht? Wij kunnen de derdebetalersregeling niet toepassen. Indien je opname door jouw polis verzekerd is, kan je deze natuurlijk nog steeds via de papieren aangifte indienen.

Heb je gekozen voor onze formule HospiPlus, dan geldt deze nieuwe dienstverlening ook voor een opname in een éénpersoonskamer. Onderschreef je de basisformule HospiPlan, dan geldt de derdebetalersregeling enkel bij een twee- of meerpersoonskamer. Uiteraard ben je bij HospiPlan wel binnen bepaalde grenzen verzekerd voor een opname in een éénpersoonskamer, maar dan zonder de toepassing van de automatische betaling aan het ziekenhuis.


Voordelen op een rij

  • Je hoeft geen voorschot meer te betalen als je in een ziekenhuis wordt opgenomen.
  • Je dient de factuur bij het verlaten van het ziekenhuis niet zelf te betalen en te wachten tot HospiPlus je vergoedt. HospiPlus betaalt de factuur rechtstreeks aan het ziekenhuis.
  • Opnameformaliteiten worden tot een minimum beperkt. Jouw dossier wordt door HospiPlus automatisch aangelegd.

Nog geen klant?

Heb jij nog geen hospitalisatieverzekering? Weet dat een hospitalisatieverzekering geen overbodige luxe is. Elk jaar wordt 1 op de 7 gezinnen geconfronteerd met een hospitalisatie. Niettegenstaande de tussenkomst van het ziekenfonds moet je zelf ook steeds een deel van de kosten dragen... En deze facturen kunnen inderdaad hoog oplopen. Met HospiPlan of HospiPlus ben je gerust!


Meer informatie over de Assurcard?

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?