Tandzorgen

Tot € 300 terugbetaald voor tandartskosten!

Ben je klant bij het NZVL, dan is een tandplan standaard inbegrepen in je ziekteverzekering. Dit is ook makkelijk cumuleerbaar met onze TandPlus tandverzekering!

 

Je krijgt een tussenkomst voor:

 

- tandprothesen*

- tandimplantaten

- kronen

- extracties

- facetten

- stifttanden

- tandbruggen

 

*Vanaf 50 jaar kun je voor tandprothesen een tussenkomst krijgen uit de verplichte ziekteverzekering. Neem contact op voor meer info.


Welke tussenkomst kan ik krijgen?

 

De terugbetaling bedraagt 25% van wat je zelf betaald hebt boven de € 150, met een maximum van € 300 per twee jaar. De forfait van € 150 wordt eenmalig toegepast per 2 jaar. Om je tussenkomst te ontvangen, hebben we een attest van een erkend tandarts nodig.

Je krijgt geen tegemoetkoming voor orthodontische behandelingen en tandzorgen in het buitenland en indien er een tussenkomst is of had kunnen zijn in de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging.

 

 

Hoe vraag ik de tussenkomst aan?

 

Dat is heel simpel. Bezorg ons volgende documenten:

 

* een ingevuld document tandzorgen (dit kan je terugvinden in het online kantoor)

* het geneeskundig getuigschrift van de arts

 

Je kan beide documenten opsturen via de post of in één van onze kantoren of brievenbussen deponeren.

 

Wanneer ontvang ik mijn tussenkomst?

We verwerken je terugbetaling zo snel mogelijk. We storten je tegemoetkoming op het rekeningnummer ingevuld in je dossier, tenzij anders aangegeven.

 

Tip: op het online kantoor Jouw NZVL kan je je terugbetalingen te allen tijde opvolgen

Daarbovenop nog meer terugbetaald krijgen?

Met MaxiPlan wordt nog eens 50% van je tandkosten terugbetaald, tot € 500 per jaar. Daarbovenop krijg je ook de helft van het remgeld terugbetaald!

TandPlus, de nieuwe tandverzekering van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, voorziet vanaf 1 januari 2021 een extra tussenkomst waar de wettelijke ziekteverzekering niet, of slechts gedeeltelijk, tussenkomt. Het jaarlijks maximumbedrag voor je terugbetalingen is vastgesteld op 2.000 euro en dit vanaf het eerste jaar (na je eventuele wachttijd). 

Overstappen zonder moeite

 

Wil je overstappen van een ander ziekenfonds naar het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen? Dat is makkelijk, want wij regelen al je papierwerk. Jij hoeft je overstap gewoon aan te vragen, de rest maken wij voor je in orde. Voor meer info kan je een vrijblijvend thuisbezoek aanvragen, of eens binnenspringen in een van onze kantoren.

 

Alle informatie op deze webpagina is onder voorbehoud van goedkeuring van de controledienst voor de ziekenfondsen