fbpx Niet-conventionele geneeskunde | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Niet-conventionele geneeskunde

Sommige personen verkiezen non-conventionele geneeskunde. Ben jij die persoon? Zie hier de tussenkomsten die je kan ontvangen.


Homeopathische geneesmiddelen (*)

Op voorschrift van een arts of homeopaat betalen wij je 50% terug met een max. van € 75 per jaar. De homeopathische geneesmiddelen dienen voorgeschreven te worden:

  • door een dokter in de geneeskunde, die erkend is door het RIZIV.
  • door een dokter in de geneeskunde van de buurlanden (Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland), die erkend is door de bevoegde instelling van het betrokken land.
  • door een homeopaat, die ofwel een kopie van zijn diploma en van zijn professionele BA heeft voorgelegd, ofwel het bewijs van zijn aansluiting bij een beroepsorganisatie inzake homeopathie heeft geleverd.

Wat hebben we nodig? Het BVAC attest van het geneesmiddel. Opgelet! Het geneesmiddel dient vermeld te zijn in de globale lijst 'homeopatische geneesmiddelen', raadpleegbaar op de website van de Landsbond van de Neutrale Ziekenfondsen.


Fytotherapeutische en antroposofische geneesmiddelen *

Dit zijn geneesmiddelen met minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong.

Op voorschrift van een arts krijg je 50% terugbetaald met een max. van € 50 per jaar.

*Opgelet: voedingssupplementen kunnen niet terugbetaald worden onder de alternatieve geneesmiddelen.

Wat hebben we nodig? een voorschrift van een dokter in de geneeskunde, die erkend is door het RIZIV of door een dokter in de geneeskunde van de buurlanden (Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland), die erkend is door de bevoegde instelling van het betrokken land, samen met een ingevuld attest alternatieve geneeskunde: fytotherapeutische en antroposofische geneesmiddelen


Raadplegingen chiropraxie, acupunctuur, antrosofie, osteopathie, homeopathie en hippotherapie*

Terugbetaling € 10 per bezoek met een max. van € 50 per jaar. (maximum geldt voor alle disciplines samen).

*hippotherapie = enkel bij autisme of personen met een motorische handicap

Wat hebben we nodig? een voorschrift van een dokter in de geneeskunde, die erkend is door het RIZIV of door een dokter in de geneeskunde van de buurlanden (Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Nederland), die erkend is door de bevoegde instelling van het betrokken land, samen met een ingevuld attest alternatieve geneeskunde raadplegingen.


Afhandeling

De terugbetaling gebeurt zo snel mogelijk op het rekeningnummer gekend in je dossier (tenzij anders aangegeven).

Tip! Je kan je terugbetalingen opvolgen in het online kantoor 'Jouw NZVL'.