Nieuws

NIEUW: Geniet nu van extra vrijetijdskortingen NZ vakanties

Smartphoto:

Jouw  leukste foto's afdrukken is altijd leuk. Een tof moment met je bubbel, we kunnen het maar beter vastleggen op foto toch?

Goed nieuws, geniet van 10% korting met actiecode: 'NZVAK21' het gehele jaar door en dit op alle fotoproducten. Maar niet cumuleerbaar met andere promoties.

Meer info: https://www.nzvakanties.be/travel/smartphoto/

 

 

Museumpas:

Maar liefst € 8 korting bij de aanvraag van een nieuwe museumpas (niet voor reeds bestaande gebruikers)

Voor de eerste 100 aanvragers, snel zijn is de boodschap. 

Meer info: https://www.nzvakanties.be/travel/museumpassmusees/

Unieke kortingscode enkel aan te vragen per e-mail via info@nzvakanties.be

Mondzorg ligt aan de basis van een gezond lichaam én een gezonde geest! Lees hier onze tips voor een goede mondhygiëne

#PROUDOFYOURMOUTH #GEZONDEMOND

Dagelijkse mondzorg is belangrijk om problemen zoals gaatjes en andere ontstekingen in de mond te voorkomen. Een goede mondgezondheid hangt ook samen met de algemene gezondheid van een individu. Denk maar aan kauwproblemen, de invloed van infecties op controle van diabetes, de link met hart- en vaatziekten, alsook bacteriën die via de mond in de bloedbaan en longen terecht kunnen komen. Een goede mondgezondheid is dus belangrijk voor het hele lichaam. Er zijn drie belangrijke pijlers voor een goede mondzorg: optimale mondhygiëne, jaarlijks tandartsbezoek en gezonde voeding.

  • Tip: Poets je tanden met een fluoride tandpasta, zo bescherm je je tanden nog meer tegen gaatjes.
  • Wist je dat tandbederf de meest voorkomende infectieziekte ter wereld is? Tijd om er iets aan te doen!
  • Ik ben trots op mijn mond, daarom ga ik elk jaar op controle bij de tandarts of mondhygiënist.
  • Wist je dat in 2018, de eerste mondhygiënist van België afstudeerde? Wij/zij staan voor jullie klaar om jullie te helpen met een goede dagelijkse mondgezondheid.
  • Ik ben trots op mijn mond, daarom poets ik elke dag 2 keer, waarvan minstens 1 keer voor het slapengaan.
  • Wist je dat het belangrijk is om je tanden te laten rusten tussen de maaltijden door? Probeer daarom maximaal 5 keer per dag iets suikerrijk te eten of drinken.
  • Tip: Drink tussen je 5 maaltijdmomenten door alleen water, of ongesuikerde koffie, thee of melk. Verse soep of groentesap kan ook.
  • Wist je dat je na het tandenpoetsen je mond niet met water moet spoelen? Gewoon het teveel aan tandpasta uitspuwen is voldoende!
  • Tip: Poets 2 keer per dag 2 minuten je tanden voor een goede mondgezondheid

Voor meer informatie omtrent een goede mondhygiëne, ook voor kleuters, jongeren en volwassenen kan je terecht op www.gezondemond.be en op www.nzvl.be/jouw-gezondheid.

 

Boek nu digitaal jouw afspraak!

Vanaf deze week is het mogelijk om makkelijk en snel een afspraak in te boeken met één van onze klantenadviseurs in een kantoor van jouw keuze.

Gezien de Covid-19 periode, werkt het NZVL uitsluitend op afspraak. Plan je bezoek in via deze link.

Rol van ziekenfondsen in vaccinatiecampagne tegen Covid-19

De Belgische ziekenfondsen hebben alles in gereedheid gebracht om de voorrang voor risicopatiënten bij de vaccinatiecampagne mee mogelijk te maken. Op basis van de criteria van de Hoge Gezondheidsraad en de gegevens waarover ze beschikken, kunnen de ziekenfondsen risicopatiënten detecteren. ‘Als alles juridisch ingedekt is via het samenwerkingsakkoord tussen de verschillende overheden, kunnen wij de rijksregisternummers doorgeven aan de vaccinatiecodedatabank van Sciensano’, zegt Luc Van Gorp, voorzitter van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC).


De Hoge Gezondheidsraad heeft een aantal criteria vastgelegd om te bepalen wie risicopatiënt is en als gevolg daarvan meer kans heeft om in het ziekenhuis terecht te komen bij besmetting met het coronavirus. Vanuit de criteria van de Hoge Gezondheidsraad kunnen de ziekenfondsen, op basis van de gegevens over terugbetalingen van geneesmiddelen of medische behandelingen waarover ze beschikken, de risicopatiënten mee detecteren. Hun rijksregisternummer kan doorgegeven worden aan de vaccinatiecodedatabank van Sciensano. Deze databank mag enkel gebruikt worden in het kader van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19. De gegevens zullen uiterlijk vijf werkdagen na het einde van coronapandemie vernietigd worden.


Geen medische gegevens
‘Voor een goed begrip, wij zullen enkel doorgeven dat meneer Peeters recht heeft op een vervroegde vaccinatie, zonder mee te delen dat meneer Peeters een behandeling ondergaat voor zijn hoge bloeddruk, wat één van de vastgelegde risicofactoren is. Op geen enkel ogenblik zullen medische gegevens gedeeld worden’, verzekert Luc Van Gorp, voorzitter van het Nationaal Intermutualistisch College (NIC). ‘Vaccinatie van de risicogroepen en een hoge vaccinatiegraad zijn cruciale voorwaarden om een terugkeer naar het normale leven mogelijk te maken. We willen er dan ook alles aan doen om deze opdracht tot een goed einde te brengen en zo bijdragen aan het slagen van de vaccinatiecampagne. Tegelijkertijd kunnen onze leden erop vertrouwen dat wij binnen het uitgetekende wettelijk kader, de bescherming van hun gegevens strikt zullen bewaken, zoals ze dat van hun ziekenfonds gewoon zijn.’
De detectie van de risicopatiënten zal gebeuren onder toezicht van de verantwoordelijke adviserend arts van het ziekenfonds. Voorwaarde om de gegevens door te sturen, is wel dat alles juridisch afgedekt is in een samenwerkingsakkoord tussen de verschillende overheden. De uitwisseling van de gegevens is ondertussen goedgekeurd middels een beraadslaging door het Informatieveiligheidscomité, waarin ook het principe van “vitaal belang” wordt aanvaard. Ook de Gegevensbeschermingsautoriteit en de Raad van State hebben advies uitgebracht over het samenwerkingsakkoord en hebben verschillende verbeteringen voorgesteld. Van zodra het licht voor het samenwerkingsakkoord definitief op groen gaat, kunnen de ziekenfondsen hun opdracht in het kader van de vaccinatie van risicopatiënten, uitvoeren.


Uitnodiging
De risicopatiënten die niet opgenomen zijn in de lijst van de ziekenfondsen, omdat ze bijvoorbeeld geen specifieke behandeling volgen voor hun ziekte, kunnen toch gedetecteerd worden via hun behandelende arts. Die zal hun gegevens rechtstreeks in de vaccinatiecodedatabank ingeven.
De uitnodiging om je te laten vaccineren zal door de overheid per brief verzonden worden. Indien ze daarover beschikken, maken de ziekenfondsen ook de gsm-nummers en e-mailadressen van hun leden over aan de vaccinatiecodedatabank van Sciensano. Op die manier kan er via gsm en/of e-mail aanvullende communicatie volgen over je vaccinatie tegen Covid-19. Ook deze gegevens kunnen enkel gebruikt worden in het kader van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 en zullen na de coronapandemie vernietigd worden.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?