Nieuws

‘Geef elkaar een schouderklopje’

Het is belangrijk om verstandig om te gaan met de zon en de UV- stralen.

Ook wanneer we niet op reis zijn, vergeten we ons vaak grondig te beschermen tegen de zon.

 

Nieuwe campagne

Een schouderklopje op een verbrande huid? Dat doet pijn! Met deze campagne moedigt Stichting tegen Kanker, in samenwerking met de Vlaamse Overheid iedereen aan om elkaars huid te beschermen, want schouderklopjes voor een goede bescherming tegen de zon, die doen wél deugd!

Schaduw, smeren, shirt

Het laatste onderzoek van Stichting tegen Kanker loog er niet om: op reis beschermen we ons goed tegen de zon, maar thuis vergeten we dat vaak. Deze campagne roept iedereen op om elkaars huid te beschermen en daarvoor schouderklopjes uit te delen. Een schouderklopje als je tijdig de schaduw opzoekt, een T-shirt draagt en je huid insmeert met zonnecrème: dat zijn de drie belangrijkste maatregelen tegen een verbrande huid.

Meer info!

Neem een kijkje op www.kanker.be/schouderklopje

 

Regionale verschillen in ereloonsupplementen

Analyse geeft aan dat er grote regionale verschillen zijn inzake ereloonsupplementen bij een ziekenhuisopname in een éénpersoonskamer.

 

Wanneer een patiënt vrijwillig kiest voor een opname in een éénpersoonskamer mogen alle artsen, zowel chirurgen als anesthesisten, immers een extra ereloonsupplement aanrekenen bovenop het vastgestelde Rizivtarief. 

 

De tijd dat men zich in dit geval beperkte tot het dubbele (100%) is al even verleden tijd. Zo is het maximale ereloonsupplement in 2019 intussen opgelopen tot gemiddeld 177 %. In Vlaanderen bedraagt het supplement 141 %, in Wallonië 206 % en in Brussel zelfs 280 %.

 

Bekijk hier de supplementen per regio en per ziekenhuis voor een éénpersoonskamer!

 

Zonder zorgen naar het ziekenhuis? Herstellen in alle rust? Ontdek hier onze hospitalisatiepolissen 

Onze comfortformule HospiPlus & AmbuPlus voorziet een tussenkomst tot 200 % bovenop het Rizivtarief!

 

TIP: overweeg of je wel nood hebt aan een éénpersoonskamer, zeker bij dagopname. Kies je voor een twee- of meerpersoonskamer vermijd je kamer- en ereloonsupplementen, valt doorgaans de franchise weg en biedt deze vaak een hoger budget aan voor de kosten voor- en nabehandeling.

 

 

Gloednieuw winter magazine Krunsj 2019-2020 is er!

Na een Krunsj vakantie komen mijn kinderen ieder jaar terug boordevol leuke herinneringen, nieuwe vriendschappen en mooie verhalen.” - Cindy, mama van Margot, Marlies en Matthias. Ben je op zoek naar vakanties die grote indrukken nalaten? Bekijk dan zeker even het wintermagazine van Krunsj.

Magazine winter 2019-2020 kinderen 5-12 jaar

Magazine winter 2019-2020 jongeren 13-18 jaar

22 Augustus opening nieuw kantoor Tremelo ter hoogte van de Astridstraat 13 bus 4

Op 22 augustus zal het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen een nieuw kantoor openen ter hoogte van de Astridstraat 13 bus 4 te Tremelo. Met de opening van dit kantoor zet het NZVL haar wens kracht bij om dicht bij haar klanten te staan als ziekenfonds op mensenmaat. De provincie Vlaams-Brabant, blijft erg belangrijk voor het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen. Het nieuwe kantoor zal naast de kantoren in Asse, Brussel, Dilbeek, Halle, Herent, Heverlee, Kapelle op den bos, Kessel-lo, Lennik, Londerzeel, Roosdaal, Scherpenheuvel, Tienen en Wezemaal de commerciële uitvalsbasis worden voor de regio.

Door deze gloednieuwe vestiging werd gekozen voor een ruimere locatie met parkeermogelijkheden en vlotte bereikbaarheid vlakbij het stadscentrum.

ComfoPlus gesloten in de week van 12/08 t.e.m. 16/08

 ComfoPlus, onze hulpmiddelenwinkel en uitleendienst is gesloten in de week van 12/08 t.e.m. 16/08. Alvast bedankt voor het begrip.

Opgelet, 15 augustus zijn wij gesloten!

Op donderdag 15 augustus vieren wij O.L.V. Hemelvaart. Om deze reden zullen onze NZVL kantoren uitzonderlijk gesloten zijn.

 

20/08 tijdelijke stroomonderbreking!

STROOMONDERBREKING!

Wegens een tijdelijke stroomonderbreking zijn wij op 20 augustus moeilijker telefonisch bereikbaar tussen 07u30 en 11u30.