Nieuws

80% van onze klanten is zeer tevreden!

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen maakt gebruik van de Net Promotor Score of NPS. Hierbij meten we op een eenvoudige wijze de tevredenheid en loyaliteit van onze klanten. Eén vraag bepaalt de NPS-score. De vraag luidt: ‘Hoe waarschijnlijk is het dat u het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen aanbeveelt aan vrienden of collega's?’. Op deze vraag kan de klant die een bezoek bracht aan een NZVL kantoor een antwoord geven op een puntenschaal gaande van 0 tot 10. Zo krijgen we meer inzicht in wat beter kan. Gaf de klant een laag cijfer? Dan belt de regiomanager de respondent op, zodat we kunnen afstemmen waar het precies is fout gelopen. Bij zeer tevreden klanten zetten we ook via mail onze Bol.com vriendenactie in de kijker. Dankzij de Net Promotor Score luisteren we naar onze klanten, ontdekken onze NZVL personeelsleden wat goed is of al dan niet beter kan én kan iedere medewerker hiermee aan de slag, aldus Wim Van Hecke – CEO van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen.

Inhaalpremie Invaliden 2019

De uitbetaling van de inhaalpremie voor 2019 (wat de klant aanziet als vakantiegeld) zal uitgevoerd worden op 29 mei 2019, en dit NA uitbetaling van de invaliditeitsuitkering van mei 2019.

 

De inhaalpremie bedraagt momenteel:

voor werknemers en werklozen

1 jaar ongeschiktheid op 31/12/2018 en dat nog steeds zijn in mei 2019:

  • eind 2018 – met gezinslast : 376,93 euro;
  • eind 2018 – zonder gezinslast/alleenstaande : 346,93 euro;

 

minstens 2 jaar ongeschikt op 31/12/2018 en dat nog steeds zijn in mei 2019:

  • eind 2018 – met gezinslast : 661,16 euro;
  • eind 2018 – zonder gezinslast/alleenstaande : 590,82 euro;

 

voor zelfstandigen die minstens 1 jaar arbeidsongeschikt zijn op 31/12/2018 en dat nog steeds zijn in mei 2019: 229,07 euro.

 

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, het sterkst groeiende ziekenfonds van België

Van de 60 ziekenfondsen in ons land, mag het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen zich dankzij een gemiddelde groei van 3.3%, de trotse nummer één noemen als sterkst groeiend ziekenfonds. We hadden nooit durven dromen dat het zo snel zou gaan, vertelt Wim Van Hecke CEO van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen. Dat het NZVL in volle expansie is hebben we grotendeels te danken aan onze 163 enthousiaste medewerkers en meer dan 120.000 klanten.

 

Onze diensten zijn aan geen enkele belangengroep verbonden, wat betekent dat we écht neutraal zijn. We gaan persoonlijk en volledig op maat met onze klanten om, klinkt het bij Wim Van Hecke. Een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening gecombineerd met sterke producten aan een goede prijs, zorgen ervoor dat we vandaag de dag staan waar we nu staan. Onze klanten maken vooral gebruik van onze tussenkomst tandzorgen (tot € 750 zonder extra verzekering), terugbetaling van gezondheidsvoorlichting (sport, dieetadvies, vaccins enz.), optiek (jaarlijks tot € 50 op brillen of lenzen), geboortevoordelen (tot € 300 tussenkomst in luiers naar keuze) en ziekenvervoer.

 

Om de klantentevredenheid in kaart te brengen, werd bij 1713 NZVL klanten door middel van een tevredenheidsenquête vanaf  2019 gepeild naar hun algemene tevredenheid over ons ziekenfonds. Uit de eerste resultaten blijkt dat de gemiddelde klant ons een tevredenheidsscore toekende van 8 op 10.

 

Jean-Pierre Maesfrancx, commercieel manager vult aan. ‘onze missie bestaat eruit om voortdurend te streven naar meerwaarde op het vlak van kwaliteit en dienstverlening voor onze klanten’. Enthousiaste medewerkers maken tevreden klanten. We zijn erg trots dat we dit samen hebben kunnen realiseren.