Nieuws

NZVL kantoor Aalst en administratieve zetel gesloten tijdens carnaval op 4 en 5 maart

Van maandag 4 maart tot en met dinsdag 5 maart viert Aalst Carnaval.

Ons NZVL kantoor in Aalst en de administratieve zetel zijn tijdens deze dagen gesloten.

Je kan terecht bij onze andere NZVL kantoren (ook via mail of telefoon) of in jouw online kantoor, 24 op 24 en 7 dagen op 7. Mailtjes die verstuurd worden naar de andere mailboxen zullen ten vroegste pas vanaf woensdag behandeld kunnen worden. Alvast onze excuses voor de eventuele ongemakken.

NZVL kantoor Ninove gesloten op 12 maart wegens carnaval Ninove

Ons NZVL kantoor in Ninove is op 12 maart uitzonderlijk gesloten wegens carnaval Ninove. 

Objectief magazine editie maart - mei 2019

Het gloednieuwe Objectief magazine editie maart - mei 2019 is er! Nu we met z'n allen de lente in het vizier krijgen, geven we in deze Objectief alvast enkele tips om je gezondheid een flinke boost te geven. Zo wordt stoppen met roken bijvoorbeeld beter terugbetaald en voorzien we hier ook de nodige infosessies rond om je hierin beter te begeleiden. Onze Sana coach Nathalie Bello, toont je hoe je een grote lenteschoonmaak kan houden in je lichaam en geeft daarbij ook een lekker receptje om je een duwtje in de goede richting te geven. We belichten ook nog even de veranderingen in 2019, zo zijn er zaken strenger geworden in de Belgische wetgeving, maar is het via de app 112 BE ook makkelijker geworden om snel de hulpdiensten te verwittigen. Dokter Luc Colemont neemt je mee in het verhaal rond dikke darmkanker. Hij belicht hierbij de symptomen, de stadia en wat je kan doen om dit te voorkomen of er op tijd bij te zijn. We staan verder ook even stil bij het gebruik van antibiotica, dat nog té vaak wordt voorgeschreven. Naar goede gewoonte zetten we ook onze seniorenuitstap in Gent en de gezonde activiteitenagenda in de kijker. Tijdens deze infosessies geven we tips om onder andere voedingsetiketten juist te interpreteren, hoe je fit in je hoofd kan worden in deze drukke tijden en nog vele andere zaken. In de decembereditie van Objectief kondigden we ook onze samenwerking aan met Make-A-Wish-Belgium-Vlaanderen, we hebben alvast samen de droom van Korneel in vervulling kunnen laten gaan om treinmachinist te worden. Het verhaal kan je in dit nummer lezen en het filmpje kan je ook op ons NZVL youtube kanaal terugvinden. 

Heb je een vraag of probleem? Dan kan je steeds bij onze klantenadviseurs terecht. Onze collega Brecht, legt je piekfijn uit waarmee je rekening moet houden bij een geplande ziekenhuisopname. We lichten ook even onze Dienst Maatschappelijk Werk toe, zodat je weet waarvoor je bij ons terecht kan in mindere tijden. Alvast veel leesplezier. 

HospiPlus is een sociale verzekeraar en we hebben een sterke extra waarborg bij ernstige ziekte.

HospiPlus is een sociale verzekeraar en we hebben een sterke extra waarborg bij ernstige ziekte.

Wij aanvaarden iedereen. Maar voor de late beslissers kunnen er wel beperkingen zijn in geval van vooraf bestaande aandoeningen.

Voor bestaande kankers is er bij ons ook niet meer de mogelijkheid om zich nog  te verzekeren voor de ambulante kosten van de behandeling. We raden aan om tijdig aan te sluiten! 

 

Heb je als (ex-)kankerpatiënt een probleem met je privé-verzekering? Deel jouw ervaring en word deel van de oplossing!

Ben of ken je een (ex-)kankerpatiënt met (minder goede) ervaringen met privé-verzekeringen of verzekeraars? Vertel er dan zeker over op www.deelvandeoplossing.be. Zo help je Kom op tegen Kanker om deze ervaringen in de toekomst te verbeteren, en bewijs je andere (ex-)kankerpatiënten een grote dienst.

Op basis van de resultaten van de bevraging kan Kom op tegen Kanker namelijk in dialoog gaan met de overheid en de verzekeringssector, en voorstellen formuleren om de privé-verzekeringen voor (ex-)kankerpatiënten in de toekomst te verbeteren. Deze voorstellen kunnen ook relevant zijn voor mensen met andere gezondheidsproblemen. Iedereen heeft tenslotte recht op betaalbare financiële bescherming.

Krijg je graag ondersteuning bij het invullen van de enquête of heb je nog vragen, dan kun je de Kankerlijn bellen op het gratis nummer 0800 35 445 (elke werkdag van 9 tot 12u en van 13 tot 17u). Je kunt ook een e-mail sturen naar kankerlijn@komoptegenkanker.be.