fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Strijd tegen darmkanker

Maart is de internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker. Wist je dat vroegtijdige opsporing van deze kanker de kans op genezing sterk verhoogt. Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker geeft mannen en vrouwen van 55 tot en met 74 jaar de kans om deel te nemen aan screening. Meer weten?

Antibiotica, gebruik ze correct

Door te veel en een verkeerd gebruik van antibiotica geraken bacteriën resistent voor antibiotica. Veel mensen gebruiken ze verkeerd, stoppen vroegtijdig van zodra ze zich beter voelen of verminderen de dosis.

Meer weten? 

Objectief maart 2018

Kan je niet wachten tot de nieuwe editie van Objectief in jouw brievenbus belandt? Raadpleeg het magazine dan nu al online.

Zorgen voor elkaar, da's toch normaal.

 

Wie ziek is, kan in België rekenen op de federale sociale zekerheid voor de terugbetaling van dokterskosten, medicatie en andere ziekte kosten. Maar als je veel zorg nodig hebt, heb je vaak nog een hoop andere kosten. In dat geval kun je een beroep doen op de Vlaamse sociale bescherming. Die geeft een zorgbudget aan mensen die gedurende een lange periode veel zorg nodig hebben. Daarmee kunnen ze de kosten betalen van bijvoorbeeld een woonzorgcentrum, een rolstoel, thuiszorg of andere hulp.

Meer weten?

 

Win tickets voor Breathe

Liefde overwint in de nieuwe film Breathe.

"In het waargebeurde liefdesverhaal BREATHE heeft de avontuurlijke en charismatische Robin Cavendish (Andrew Garfield) nog een heel leven voor zich wanneer hij plots verlamd raakt door polio. Tegen alle doktersadviezen in brengt zijn vrouw Diana (Claire Foy) hem van het ziekenhuis in Afrika weer naar huis in Engeland. Haar wilskracht, liefde en toewijding zorgen ervoor dat Robin ondanks zijn verlamming het leven weer oppakt. Samen weigeren ze zich over te geven aan zijn ziekte en inspireren ze iedereen met hun onverwoestbare humor, lef en levenslust."

Win een duoticket voor dit pareltje van een film. Hoe? Laat op Facebook of via marketing@nzvl.be voor 20 februari 2018 weten waarom jij deze film niet wil missen.

Wat is jouw mangomoment?

“Mijn mangomoment? De filmnamiddag die de verpleging voor mij en mijn dochter organiseerde waardoor ik weer even gewoon mama kon zijn.” – Ilse (45), kankerpatiënte

Kleine attenties of gebaren, hoe kort of onverwachts ook, zijn van grote waarde voor wie ziek is. Ze geven de patiënt veerkracht. Kom op tegen Kanker en de KU Leuven willen onderzoeken welke momenten precies het verschil maken.

Heb je in het ziekenhuis of tijdens de zorg thuis een moment beleefd dat veel voor jou betekende? Of heb je als zorgverlener een kankerpatiënt verrast met zo’n moment? Deel jouw verhaal dan op mangomoment.be of 0800 35 445. Zo zorg je mee voor een mangomoment in de zorgbeleving van elke patiënt.