fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

e-ID ter beschikking bij bezoek verpleegkundige

Vanaf 01-10-2017 moet je wanneer je verpleegkundige zorgen ontvangt bij ieder bezoek van de verpleegkundige jouw e-ID ter beschikking kunnen stellen. Dit is immers nodig om in te lezen in jouw elektronisch dossier. Meer info hieromtrent vind je op de website RIZIV

Nieuw kantoor Deurne vanaf 3 oktober

Werken aan een continue verbetering van onze dienstverlening is en blijft een prioriteit. Het kantorennetwerk is één van de steunpilaren van onze dienstverlening en daarin blijven wij investeren.

Daarom breiden we ons kantorennetwerk in de provincie Antwerpen uit. Vanaf 3 oktober ben je welkom in het nieuwe kantoor in Deurne.

Waar? Turnhoutsebaan 45 bus 1 in Deurne
Openingsuren? dinsdag: 08.30u - 12.00u  I  woensdag: 08.30u - 12.00u
  
Jouw klantenadviseur Kristel Verschueren helpt je graag verder. Kom dus zeker eens langs. Tot dan?

Vermijd de gevolgen van alcoholgebruik

Alcohol drinken is algemeen aanvaard in onze maatschappij. Een pint op café, een glas wijn op restaurant en een aperitief thuis. Hoe werkt alcohol eigenlijk en waarom is het niet gezond om te veel te drinken? En hoeveel is dan ‘te veel’? Wat de ene te veel vindt, is voor de andere doodnormaal.

In onze rubriek gezondheid vind je info over hoeveel alcohol je mag drinken als je de negatieve gevolgen of de risico’s wil voorkomen of verminderen. Tips om te minderen of te stoppen worden meegegeven en je kan lezen waar je terecht kan voor hulp en advies. 

Benieuwd naar de gevolgen van jouw alcoholgebruik? Check het hier!

Inkomensvervangende tegemoetkoming stijgt 2,9%

Vanaf 1 september stijgt de inkomensvervangende tegemoetkoming met 2,9%.

Hiermee komt de tegemoetkoming weer op hetzelfde niveau als het leefloon. Bij de vorige aanpassing van de leeflonen werd de inkomensvervangende tegemoetkoming immers niet mee verhoogd.

Het deel van het inkomen van de partner dat wordt vrijgesteld bij de berekening van de inkomensvervangende tegemoetkoming wordt mee aangepast, net als de categorievrijstellingen voor de integratietegemoetkoming.