fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Opgelet voor teken

Vakantie! Dat betekent gezonde buitenlucht opzoeken, een heerlijke wandeling in het bos of een bezoekje aan parken of tuinen. Laat jouw daguitstap echter niet bederven door een beet van een teek. Vaak is zo’n beet onschuldig en pijnloos maar wanneer de teek besmet is met een bacterie of een virus kan je er ziek van worden. Voorkomen is de boodschap!

Bezoek gezondheid en milieu voor meer info.

Vergeet de reisbijstand niet

Ga je of ben je op reis in het buitenland? Wist je dat je in heel wat landen inbegrepen reisbijstand hebt? Bekijk snel wat inbegrepen is dankzij Mutas, jouw NZVL-reisbijstand.

Terugbetaling NIP-test

Vanaf 1 juli 2017 geldt er een terugbetaling van de NIP-test in de verplichte verzekering. De NIP-test is een niet-invasieve prenatale test voor het opsporen van het downsyndroom bij een foetus. Deze test wordt uitgevoerd op een bloedstaal van de moeder vanaf de 12de zwangerschapsweek.

De prijs van deze test is vastgesteld op 260 EUR. De test zal volledig terugbetaald worden voor vrouwen met een verhoogde tegemoetkoming. Vrouwen zonder verhoogde tegemoetkoming zullen nog maximaal 8,68 EUR persoonlijk aandeel moeten betalen.

NZVL niet bereikbaar 11 juli

Omwille van de Vlaamse feestdag is het ziekenfonds gesloten op dinsdag 11 juli.

Bedankt voor je begrip.