fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Jouw NZVL niet bereikbaar 25-26 februari

Omwille van een technische update is jouw NZVL niet bereikbaar van zaterdag 25/02/2017 om 12 uur  tot maandag 27/02/2017 om 7 uur.

Bedankt voor je begrip.

Administratieve zetel gesloten wegens Aalst carnaval

Omwille van Aalst carnaval is onze hoofdzetel gesloten op maandag 27 en dinsdag 28 februari.

Goeie carnaval aan alle carnavalisten!

 

Ga mee op speurtocht!

Het NZVL steunt het project Schotte, de bouw van het enige Jeugdverblijfcentrum in Aalst en omstreken. Op 12 maart 2017 organiseert VZW Kroffel een leuke speurtocht in Aalst ten voordele van deze verbouwingswerken. Kraak de code en win mooie prijzen! Toegankelijk voor jong en oud. Deelnemen kan individueel of in groep. Je vindt alle info op de flyer. Interesse? Inschrijven via kroffelspeurt@gmail.com.

2017 = overgangsperiode elektronisch voorschrift

Sedert begin 2017 kan een arts geneesmiddelen voorschrijven via een elektronisch voorschrift, terwijl dit voorheen enkel op papier kon. Je krijgt vanaf nu als patiënt geen voorschrift meer mee, maar enkel een bewijs van het elektronisch voorschrift. Hierop is een barcode aangebracht die door de apotheker digitaal wordt gelezen om het eigenlijke voorschrift te consulteren via de software Recip-e.

Als patiënt mag je het briefje van de dokter zelf bijhouden. De apotheker moet het enkel kunnen scannen, maar je hoeft het niet af te geven zoals het papieren voorschrift. Enkel het elektronische voorschrift zal waarde hebben. Na afgifte van de geneesmiddelen verdwijnt dit ook uit het computersysteem, zodat de geneesmiddelen geen 2de maal kunnen opgevraagd en afgeleverd worden.

Momenteel verandert er echter nog niets voor het papieren voorschrift. Pas vanaf 1 januari 2018 zal enkel het elektronisch voorschrift geldig zijn. Het papieren bewijs zal ook geleidelijk verdwijnen en het scannen van de barcode zal uiteindelijk worden vervangen door het uitlezen van jouw elektronische identiteitskaart (eID).

Op dit moment heeft 80 % van de huisartsen al een elektronisch voorschrift gebruikt.

SIS-kaart afgeschaft

In 2014 werd de SIS-kaart al geleidelijk afgeschaft en werden er geen nieuwe uitgereikt. Sinds 2017 is de SIS-kaart volledig afgevoerd en mag je jouw exemplaar vernietigen.

Opgelet! Voor kinderen tot 12 jaar en personen zonder eID is er de blauwe ISI+ kaart. Deze heeft dezelfde functie als een elektronische identiteitskaart en blijft geldig.

14/02 - Jouw NZVL niet bereikbaar 18-19/02

Omwille van een technische update is jouw NZVL niet bereikbaar van zaterdag 18/02/2017 om 18 uur  tot zondag 19/02/2017 om 18 uur.

Bedankt voor je begrip.

Nieuw kantoor Koekelare

Continu onze dienstverlening verbeteren is een prioriteit. We kozen daarom een nieuwe locatie voor het NZVL-kantoor in Koekelare. Je bent er welkom vanaf dinsdag 28 februari. Het huidige kantoor is tot dan uiteraard bereikbaar.

Waar? Ringlaan 2 | 8680 Koekelare
Openingsuren? dinsdag 09.00u - 12.30u | NIEUW donderdag 09.00u - 12.30u

We zijn overtuigd dat we jou in ons nieuwe en moderne kantoor de beste service kunnen bieden. Onze klantenadviseur Bert Dedecker helpt je er graag verder. Kom gerust eens langs!

Brievenbus Erembodegem Brusselsesteenweg

Deze week wordt de brievenbus in de Brusselsesteenweg 196 in Erembodegem weggenomen. Er wordt momenteel gezocht naar een alternatieve locatie.

Terugbetaling Bewegen op verwijzing en rookstopbegeleiding

Wees goed geïnformeerd! Vanaf 2017 geldt er een nieuwe regeling voor tussenkomsten van de Vlaamse Overheid voor rookstopbegeleiding en bewegen op verwijzing.

Groepsreizen Marseille en Vietnam volzet

Na de groespreis 'toegankelijk Andalusië' zijn nu ook de bestemmingen Marseille en Vietnam volzet. Enkel voor de cruise Venetië kan er nog gereserveerd worden.

Tip voor de snelle beslissers: voor de gezinsski tijdens de Paasvakantie zijn nog 2 kamers vrij!

Meer info?