fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Kankerlijn biedt een luisterend oor of deskundig advies

Heb je vragen i.v.m. kanker? Dan kan je terecht bij de Kankerlijn.

Mensen met kanker en hun familie of omgeving kunnen hier anoniem terecht voor een luisterend oor, deskundig advies of een bemoedigend gesprek. Een team van sociaal werkers, oncopsychologen, kankerspecialisten en verpleegkundigen staat klaar.

De Kankerlijn hoort ook graag waar je het moeilijk mee hebt als jij of iemand in jouw omgeving kanker heeft. Zo kan Kom op tegen Kanker problemen detecteren en waar mogelijk voor structurele oplossingen pleiten. Ook ideeën en suggesties om de zorg te verbeteren, zijn welkom.

Hoe kan je contact opnemen? Kankerlijn@komoptegenkanker.be of gratis tel 0800 35 445
Meer info:
www.kankerlijn.be

Woogie Boogie: kinderen tussen 3 en 6 jaar oud inspireren om te bewegen

Oproep aan alle kleuterjuffen of -meesters!
Het VIGeZ (Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie) én Disney Benelux sloegen de handen in elkaar om het lang stilzitten bij kleuters (3-6 jaar) aan te pakken. Het resultaat is Woogie Boogie! Voortaan zullen Mickey Mouse, Donald Duck, Sofia en andere favoriete Disneypersonages kinderen tussen 3 en 6 jaar oud inspireren om recht te staan en samen te bewegen! Doe je mee? -> woogieboogie.be

Broccoli en wortels

“Ik laat ze zien hoe het moet. Met broccoli en wortels, ja, dan komt het zeker goed”. Hoorde jij dit liedje al ettelijke keren op de radio? Zong je zelf al eens mee? En zag je de grappige animatieclip al? ‘Broccoli en wortels’, het liedje van Tom Helsen, maakt deel uit van een nieuwe campagne die ouders bewustmaakt van hun voorbeeldrol naar kinderen als het gaat om gezond eten en voldoende bewegen.

Naast het lied en verrassende radiospots pakt Dag Allemaal vanaf 20 september vier weken lang uit met leuke reportages over gezond opvoeden. Hoe ziet een gezonde brooddoos eruit? Welke activiteit kan je doen met je kinderen op zondag? Ontdek hoe andere ouders het aanpakken. Ben je nu al op zoek naar inspiratie en advies? Neem dan eens een kijkje op www.gezondopvoeden.be en ontdek tips & tricks, filmpjes, doe-opdrachten en getuigenissen van andere ouders. Deze website voor ouders van kinderen tussen 2 en 18 jaar laat je nadenken over concrete situaties en is de ideale basis om je opvoedingsvaardigheden aan te scherpen. Zo kan jij je kinderen laten zien hoe het moet (met broccoli en wortels natuurlijk)!

Nieuwe diensten en voordelen 2017

Ben je klant of word je weldra klant? Dan hebben we goed nieuws! Ons voordelenpakket wordt uitgebreid in 2017. Wat is er nieuw?

  • Remgelden voor kinderen tot en met 6 jaar: ambulante raadplegingen en bezoeken bij huisarts en specialisten.
  • Oordopjes op maat: bij aankoop van oordopjes op maat bij een erkend audicien geven wij een maximale tussenkomst van € 30,00 per jaar.
  • Medische sportkeuring: ga je langs bij je huisarts, cardioloog of sportdokter  voor een medische sportkeuring dan ontvang je €30,00 en dit om de twee jaar.
  • Bij onze dienst sport is volgende discipline bijgevoegd: “bewegen op voorschrift”

. Alle voordelen lees je in de folder 'Diensten en voordelen 2017'

Opgelet: deze voordelen zijn onder voorbehoud van de goedkeuring van de CDZ.