fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Paasmaandag kantoren gesloten

Opgelet, aanstaande paasmaandag is het ziekenfonds gesloten. Fijn paasweekend!

Kantoren Brussel gesloten

Omwille van de terreurdreiging in Brussel zullen tot eind deze week onze kantoren in Brussel en Anderlecht gesloten zijn. Anderlecht zal omwille van medische controle wel open zijn vrijdag 25 maart. Bedankt voor je begrip.

Ons hart gaat uit naar alle slachtoffers en betrokkenen.

Valse mail FOD Volksgezondheid

Opgelet! Er circuleert een valse mail, met als afzender FOD Volksgezondheid, waarin je gevraagd wordt om een éénmalige toeslag van € 100 te betalen om in regel te blijven voor de mutualiteit. Dit wordt ten onrechte gevraagd en moet je dus zeker NIET betalen.

Nieuwe openingsuren ComfoPlus Aalst

Opgelet! Vanaf 1 april is onze ComfoPluswinkel in Aalst op woensdag i.p.v. maandag open tot 18.00u. Ook zullen ze dagelijks een half uurtje vroeger openen, om 08u30.

Je vindt alle openingsuren hier.

Dag van de maatschappelijk werker / Nieuw logo

Maatschappelijk werkers vormen dag in dag uit een belangrijke brug tussen enerzijds de burger en anderzijds de maatschappij. En die maatschappij die verandert voortdurend: de vergrijzing, de digitalisering, de glocalisering, de multi- en interculturalisering, … .  Maar ook de burger verandert: de burger wordt ouder, werkt langer, is geïnformeerd, ook mondiger, heeft meer tijd, of juist minder tijd, gaat anders wonen… De overheden en de zorgsector aligneren zich op deze evoluties en die veranderingen worden stilaan merkbaar in het werkveld.  Dit is de context waarin de maatschappelijk werkers zich dag in dag uit begeven. Waarom lanceren we het logo op de dag van de maatschappelijk werker? Eenvoudigweg omdat het logo een weerspiegeling is van de grondhouding van onze maatschappelijk werkers en de context waarin zij werken:

de Mens staat

  • centraal,
  • en in de spotlight.

de M staat:

  • voor Maatwerk,
  • in Maatschappelijk complexe situaties.

de cirkel staat voor:

  • dynamiek in de samenwerking
  • in een veranderende omgeving.

Onze maatschappelijk werkers zetten elke dag de Mens centraal! En dus ook in hun nieuwe logo. Op deze dag van de maatschappelijk werker, bedankt MW'ers!

Ziekenhuisopname, wat te doen?

Word je weldra opgenomen in het ziekenhuis? Wees voorbereid en lees hier wat je moet doen.