fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Kantoren en administratieve zetel gesloten tijdens carnaval

Omwille van Aalst carnaval zullen ons kantoor in de Vaartstraat, de administratieve zetel alsook de ComfoPlus winkel gesloten zijn op maandag 8 februari en dinsdag 9 februari 2016.

Tijdens Ninove carnaval is het kantoor in de Onderwijslaan gesloten op dinsdag 16 februari.

Bedankt voor je begrip.

Nieuw online kantoor 'Jouw NZVL'

Vanaf vandaag kan je terecht in ons nieuw online kantoor 'Jouw NZVL'.

Je vroegere gebruikersnaam en paswoord blijven bij de meeste klanten hetzelfde. Sommige klanten zijn wegens hun gebruikersnaam (te lang, komma) niet overgenomen naar het nieuwe online kantoor. Zij hoeven zich gewoon opnieuw te registreren en kunnen dan onmiddellijk weer aan de slag.

Klanten die een gebruikersnaam met een spatie in de gebruikersnaam kozen, hebben dezelfde gebruikersnaam maar zonder spatie vb. oude gebruiker de smet sofie zal in het nieuwe online kantoor gewoon desmetsofie worden.

Nog niet aangesloten? Registreer je dan snel en beheer zelf jouw ziekenfondsdossier.

Dekking Mutas in Istanbul

We melden je dat tijdelijke verblijven naar Istanbul opnieuw gedekt worden door de reisbijstand Mutas.

De aangifte van ziekte verandert!

Sinds 1 januari 2016 is er een nieuw model ‘getuigschrift van arbeidsongeschiktheid’ of ‘vertrouwelijk’. Je dient dit attest tijdig aan de adviserend geneesheer van je ziekenfonds te bezorgen wanneer je door ziekte of ongeval niet kan werken. Hij/zij beslist dan of je arbeidsongeschiktheid erkend wordt. Indien dit niet het geval is, kan je geen vervangingsinkomen of uitkering ontvangen. Het is dus zowel voor jezelf als voor ons van belang dat de aangifte van ziekte of ongeval op de correcte manier gebeurt.

Hieronder krijg je een overzicht van de veranderingen:

Het luik dat je zelf moet invullen (= patiënt):
o    verblijfsadres
o    begin of verlenging van arbeidsongeschiktheid?
o    gewone ziekte, beroepsziekte of ongeval?
o    Vergeet zeker je groene klever niet!

Het luik dat je arts moet invullen:
het belangrijkste hier is dat de dokter zowel een begin- als einddatum moet invullen. Daarnaast vult hij ook nog een aantal bijkomende inlichtingen in.

Verlenging van ziekte:
Het is heel belangrijk dat wanneer dezelfde ziekte verlengd wordt, de nieuwe begindatum precies aansluit op de einddatum van je vorige erkenning afgeleverd door het ziekenfonds.
Bijvoorbeeld: het eerste attest loopt tot vrijdag 15 januari (je vindt de einddatum terug op de erkenning die je ontving van de adviserend geneesheer), de dokter schrijft je een nieuw attest op maandag. Dit attest (= verlenging) moet als begindatum zaterdag 16 januari hebben en niet maandag 18 januari!
De verlenging moet binnen de 48 uren aan het ziekenfonds worden bezorgd, met de post of persoonlijk worden afgegeven in een kantoor van het ziekenfonds. Stop dit zeker niet in een brievenbus van het ziekenfonds!

Opgelet: bij verlenging van ziekte moet er een nieuw vertrouwelijk worden bezorgd aan het ziekenfonds!
Aangiftetermijnen bij aanvang van ziekte of herval blijven hetzelfde.

Contacteer onze dienst arbeidsongeschiktheid via mail arbeidsongeschiktheid@nzvl.be of telefonisch op 053 76 99 82 om een nieuw model van ‘vertrouwelijk’ aan te vragen. Op die manier heb je zeker het correcte formulier.

Wat als ik in 2015 ziek was en dit in 2016 waarschijnlijk nog zal zijn?
In dat geval verandert er niets. De nieuwe regelgeving is enkel van toepassing voor nieuwe aangiften, jij blijft herkend in het huidige systeem.

Wat als ik dit jaar ziek word?
Als je ziek wordt in 2016, gebruik je altijd het nieuwe getuigschrift van arbeidsongeschiktheid.

Nieuw online kantoor 'Jouw NZVL' weldra online

Op 19 januari vernieuwen we het online kantoor 'Jouw NZVL'. Onze collega's zijn naarstig aan het werk om jou zo snel mogelijk een modern overzicht te geven van jouw ziekenfondsdossier.

Hou dus 'Jouw NZVL' in de gaten.

Geen mutas reisbijstand in gebieden in Egypte

Reizen naar Turkije verlopen doorgaans zonder problemen, maar sommige gebieden kunnen gevaarlijk zijn. In Turkije bestaat er momenteel een terreurdreiging en een aantal terroristische groeperingen blijven actief in het land.

Op 20 juli 2015 blies een zelfmoordterrorist zich op in de stad Suruç in het zuidoosten van het land, vlakbij de Syrische grens. Daarbij vielen 32 doden en meer dan 100 gewonden. Ook het conflict in Syrië en Irak laat zich dus meer en meer voelen in de grensstreek tussen Turkije, Syrië en Irak. Verwacht kan worden dat de onveiligheid niet zal afnemen, wel integendeel. Om die reden raden we alle niet-essentiële reizen naar de volgende provincies af: Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Muş, Bingöl, Bitlis, Batman, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Siirt en Tunceli (geen tussenkomst Mutas)

Een explosie heeft plaatsgevonden vandaag dinsdag 12 januari 2016 rond 10u20 in de wijk Sultanahmet te Istanbul: het is dus afgeraden om zich naar Istanbul te begeven (geen tussenkomst Mutas).

Gezien de recente anti-terroristische acties in België en de gebeurtenissen in Syrië en Irak wordt aan landgenoten gevraagd extra waakzaam te zijn ingevolge de verhoogde terreurdreiging ten aanzien van Belgische belangen. In het licht van de verdere ontwikkelingen wordt aan expats en reizigers aangeraden de reisadviezen regelmatig te raadplegen en elementaire voorzorgsmaatregelen te nemen. Het strekt eveneens tot aanbeveling de aanwijzingen van de lokale autoriteiten strikt op te volgen. Landgenoten worden verzocht om hun reis te registreren via www.travellersonline.diplomatie.be.

Toeristen worden geadviseerd om hun reizen naar de gebruikelijke toeristische attracties en wijken te beperken en om bepaalde gebieden van de grote steden vermijden.

Melding infobox 'betaalbericht'

Omwille van een technische storing kregen sommige klanten volgend bericht in hun infobox. “BETAALBERICHT: ALLE VERZEKERINGEN MET BIJLAGE  is toegekomen in uw infobox”

Dit bericht mag genegeerd worden. Je ontvang jouw vordering weldra gewoon met de post.

Bedankt voor je begrip.

Objectief januari 2016

De Objectief januari staat online. Lees het magazine als eerste!