fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Kantoor Leuven gesloten 1-7 september

Ons kantorennetwerk is één van de steunpilaren van onze dienstverlening en daarin blijven wij investeren. We plannen daarom vanaf 1 september enkele structurele werken in ons kantoor Leuven (Vaartstraat 56/0001).

Tijdens deze renovatie, die tot en met 7 september zal duren, is het kantoor niet toegankelijk. Je kan er wel nog jouw doktersbriefjes deponeren in de brievenbus. Deze zal dagelijks gelicht worden, zodat we jou een snelle terugbetaling van de dokterszorgen kunnen blijven garanderen.

In tussentijd kan je met al jouw vragen uiteraard steeds terecht in de dichtstbijzijnde regionale kantoren in Herent, Kessel-Lo en Heverlee waarvan we tijdelijk de openingsuren aangepast hebben.

We zijn overtuigd dat we jou vanaf dinsdag 8 september in ons vernieuwd en modern kantoor de beste service op maat kunnen bieden. Kom dus gerust eens langs.

Alvast bedankt voor jouw begrip.

NZVL heeft contactpunt dementie

Vlaanderen telt momenteel 116000 mensen met dementie. Tegen 2050 zal dit aantal oplopen tot ruim 200000. Onze dienst maatschappelijk werk kijkt vooruit en heeft sinds kort een eigen referentiepersoon dementie. Meer weten?

Awel, ik wil...

… een vrijwilliger worden bij Awel?

Als vrijwilliger bij Awel luister je naar de vragen en verhalen van kinderen en jongeren, denk en voel je met ze mee. En maak je zo het verschil voor die ene jongere of dat kleine meisje. Je kiest zelf langs welke weg je dat wil doen: telefoon, e-mail, chat of forum.

Awel, ik wil nog meer en schrijf me in! Surf naar www.awel.be/word-vrijwilliger of geef een seintje via info@awel.be of 02 534 37 43.

Nieuwe Objectief online

Vanaf vandaag kunnen jullie onze nieuwe Objectief al online lezen. Binnenkort ontvang je hem natuurlijk ook met de post. Veel leesplezier!

Boek nu je Jeugdtip wintervakantie

Hoewel we nog volop van de zon genieten, staat Jeugdtip al voor je klaar met hun wintervakanties 2015-2016. Heeft jouw kind/tiener interesse in een vakantie in de herfst-, krokus-, of paasvakantie? Of zit wintersport in zijn/haar benen? Neem dan snel een kijkje op jeugdtip.be

NZVL klanten hebben korting tot € 125 !

Teken: hoe kan je jezelf en je kinderen beschermen?

Teken kunnen de ziekte van Lyme veroorzaken. Dit omdat ze mogelijks besmet zijn met Borrelia burgdorferi. Voorkom dat jij deze ziekte krijgt met deze handige tips!

  • Draag gesloten schoenen.
  • Doe een lange broek aan en stop je broekspijpen in je sokken.
  • Draag kledij met lange mouwen.
  • Teken kruipen vaak op het hoofd van een kind, laat hen een pet dragen als extra bescherming.
  • Vermijd contact met struikgewas en hoog gras, blijf zoveel mogelijk op de paden.
  • Ga je naar een natuurgebied waar veel teken voorkomen, dan kan je je huid en die van kinderen insmeren met insecten werende middelen op basis van DEET. Let wel, deze bieden slechts tijdelijke bescherming. Wees extra voorzichtig bij kinderen en gebruik bij hen enkel een product met maximaal 20 % DEET. Lees aandachtig de bijsluiter.

Meer informatie kan je vinden op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Frisbeeën erkend als olympische sport

Goed nieuws voor de frisbeeërs: sinds zondag is ook het frisbeeën erkend als olympische sport. Beoefen jij deze sport in erkend clubverband? Dan heb jij ook recht op de terugbetaling sport.

Bezoek Theater aan Zee en win

Nog tot 8 augustus is naar aanleiding van Theater aan Zee het Leopoldpark in Oostende omgetoverd tot een cultureel kinderparadijs. Je kan in dit ‘Familiepark’ theatervoorstellingen zien in openlucht en in kleine tentjes of deelnemen aan de vele spelletjes verspreid in het park. In het park vind je ook een zomers spandoek vol NZVL-logo’s. Neem even de tijd om ze te tellen en maak kans op een weekendverblijf voor het ganse gezin (2 volw. + 2 kinderen). Reageer op onze Facebookpagina met het juiste aantal, misschien word jij wel onze winnaar!