fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Tips bij hittegolf

Deze week komt er een hittegolf aan! Enkele tips om deze goed door te komen:

  • Zorg dat je omgeving koel blijft. Weer deze tegen de zon: sluit gordijnen, hou de deuren gesloten en verlucht op de minst warme momenten van de dag.
  • Beweeg. Je hoeft/mag niet intensief bewegen bij hoge temperaturen en de verhoogde ozonconcentraties die hiermee gepaard gaan. Wel is het belangrijk om je bloedsomloop actief te houden. Af en toe rondwandelen of stretchen kan veel doen!
  • Maak gebruik van lichte, maar bedekkende kledij. Zonnebrand voorkomen is erg belangrijk.
  • Hou je hoofd koel. Zonnecrème en een hoofddeksel zijn een must. Ook een nat washandje kan wonderen verrichten.
  • Water, de rest komt later! Drink voldoende water. Wanneer je zweet verlies je meer vocht dan je zou denken. Gouden tip: Drink VOOR je dorst hebt.
  • Neem geen te zware maaltijden. Kies voor licht verteerbare opties zoals groenten en fruit. Eet ook niet te veel in één keer maar verdeel je maaltijd in verschillende kleinere porties. Bewaar voedsel enkel op koele plaatsen.
  • Rust regelmatig.
  • Geef aandacht aan je omgeving. Let vooral op ouderen, zieken en kinderen.
  • Laat geen kinderen, of dieren achter in een geparkeerde wagen! Zelfs niet wanneer er een raam open is.

Meer informatie kan je terug vinden op de website van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Gratis naar de openingsavond 'de Alzheimer code'

Om dementie extra in de kijker te zetten, wordt dit najaar in Vlaanderen en Brussel het kunstenaarsproject 'De Alzheimer Code' georganiseerd. Het is een sociaal-artistiek initiatief: artistiek van opzet en idee, sociaal van inhoud. De boodschap van dit project is duidelijk: mensen met dementie tellen mee!

We geven 10 duo's de kans om gratis de openingsavond van De Alzheimer Code mee te maken. Stuur voor 31 juli 2015 met vermelding van 'Alzheimer Code' een e-mail naar objectief@nzvl.be. Misschien ben jij wel één van de gelukkige winnaars!

Tunesië: geen dekking Mutas

Ingevolge van een terroristische aanslag op 26 juni 2015 te Sousse, informeren we jullie dat de reizen naar Tunesië niet meer gedekt zijn door onze reisbijstand MUTAS en dit tot nader order.

Binnenkort afgestudeerd?

Zeg je weldra de schoolbanken vaarwel? Proficiat!

Vergeet je dan niet dat je in bepaalde gevallen moet aansluiten bij het ziekenfonds? Lees er hier alles over.

Wij zoeken nieuwe collega's

Zie jij een job in de dynamische ziekenfondswereld wel zitten? Bekijk dan snel onze nieuwe vacatures!

Sluiting kantoor Liedekerke

Omdat we jou in ons huidige kantoor Liedekerke niet meer op een professionele en serene manier kunnen ontvangen, hebben we besloten het huurcontract niet meer te verlengen en dit kantoor vanaf 1 juli 2015 te sluiten. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat we uit de regio Liedekerke verdwijnen.

Voortaan kan je namelijk jouw doktersbriefjes deponeren in de nieuwe NZVL-brievenbus: Opperstraat 16 - 1770 Liedekerke. Deze brievenbus wordt 2 keer per week gelicht, nl. maandag- en woensdagnacht. Daarnaast ontvangen onze klantenadviseurs je graag in de kantoren Roosdaal, Ninove of Aalst. De openingsuren van deze kantoren vind je hier.

Vergeet niet dat je ook 24 uur op 24 jouw ziekenfondsdossier kan raadplegen via het online kantoor.

Heb je hierover nog bijkomende vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Jaarboek 2014

Trots stellen wij ons jaarboek 2014 voor. Benieuwd naar wat jouw ziekenfonds verwezenlijkte in 2014? Lees het hier.
 

Win duoticket Bart Peeters in concert

Win een duoticket (t.w.v. € 60) voor  Bart Peeters in concert 28 augustus, Londerzeel. Hoe kan je winnen? Bezoek snel onze Facebookpagina!

NZVL opnieuw bereikbaar

De technische storing waarmee we te maken kregen deze voormiddag, is achter de rug. We zijn dus opnieuw telefonisch en via e-mail bereikbaar. Bedankt voor je geduld.

NZVL tijdelijk niet bereikbaar

Wegens een technische storing, buiten onze wil om, zijn we momenteel telefonisch en via e-mail niet bereikbaar. We doen al het nodige om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Onze kantoren zijn open, waar onze klantenadviseurs je graag te woord staan.

Bedankt voor je begrip.