fbpx Nieuws | Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

Nieuws

Pompoen, om helemaal in de sfeer te komen

Inspiratie nodig om hèt pompoengerechtje klaar te maken? Hier vind je er enkele. Smakelijk!

Nieuwe brievenbussen

Vanaf 21 oktober kan je je doktersbriefjes ook deponeren in de volgende nieuwe brievenbussen:

  1. WZC Avondzon - Botermelkstraat 12 - 9420 Erpe – Mere
  2. Texaco - Vichtesteenweg 72 - 8540 Deerlijk

De ophaling gebeurt van dinsdag op woensdag ('s nachts).

Annulatie infomoment 23-10 Hasselt

Wegens ziekte van de spreker zal het infomoment 'VLK: wat kan ik zeggen, hoe kan ik helpen?' niet doorgaan.

Alvast bedankt voor je begrip.

Je zorgt voor een kankerpatiënt, maar wie zorgt er voor jou?

“Door de zorgen om onze zoon zijn we een gebroken gezin. Het heeft ons als partners uit elkaar gedreven.”
(Derek, vader van patiënt David)

“Ik kreeg psychologische hulp aangeboden, maar dacht dat ik het niet nodig had. Tot mensen uit mijn omgeving me begonnen te waarschuwen voor een depressie. Nu weet ik wel beter: je hebt enorm veel aan praten in vertrouwen.”
(Marc, zorgt al jaren voor zijn zieke vrouw Anne-Marie)

Heb je soortgelijke of andere ervaringen - negatieve of positieve - bij het verzorgen van een naaste? En hadden zorgverleners voldoende aandacht voor jouw problemen? Laat het de Vlaamse Liga tegen Kanker weten. Op basis van jouw verhaal en vele andere anonieme getuigenissen kunnen zij de belangrijkste problemen en knelpunten waar mantelzorgers mee geconfronteerd worden, in kaart brengen en bij de overheid en zorginstanties ijveren voor oplossingen.

10 oktober 2014: Werelddag van de geestelijke gezondheid

Reeds voor de 22ste maal organiseert de WFMH de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Doel van deze dag is geestelijke gezondheid onder de aandacht te brengen van het brede publiek. Meer dan 1 op de 9 Belgen kampt op dit moment met psychische problemen en 1 op 4 personen in België krijgt zelf ooit te maken met psychische problemen. Toch is de kennis hierover vrij gering en bestaan er nog tal van vooroordelen. Het houdt mensen tegen om over hun problemen te praten of tijdig hulp te zoeken.

Hoog tijd dus om geestelijke gezondheid bovenaan de agenda te plaatsen. Het jaarthema van de werelddag geestelijke gezondheid dit jaar is ‘Leven met schizofrenie’. Ook Vlaanderen doet mee. Steeds meer steden en organisaties zetten die dag het belang van geestelijke gezondheid in de kijker. Voor meer info, klik hier.

Bezoek ook onze pagina 'gezonde geest' voor tips en contactgegevens van (professionele) hulpverlening.

Wereldveggiedag

Elke Belg eet in zijn leven gemiddeld 1800 dieren. Maar wat als we al die dieren nu eens één dag respijt geven? 1 oktober, Wereld Veggie Dag, de ideale gelegenheid om onze vrienden de dieren te sparen en vegetarisch te eten. Als alle Belgen dat doen, dan sparen we het leven van meer dan 650.000 dieren. Maar niet alleen de dieren zullen ons dankbaar zijn. Ook op het milieu, de voedselverdeling en onze gezondheid heeft vegetarisch eten een positief effect.

Iedereen kan meedoen door op woensdag 1 oktober een foto van zijn veggie maaltijd te nemen en die te posten op Facebook en/of twitter met #wereldveggiedag. De dieren zullen ons dankbaar zijn.

Meer info op http://www.evavzw.be/.

Nieuw telefoonnummer Jeugdtip

Onze jeugddienst Jeugdtip heeft vanaf vandaag een nieuw telefoonnummer 053 42 11 00. Meer info over de vakanties van Jeugdtip vind je hier.

Nieuw kantoor in Veurne

Vanaf vandaag kan je terecht in een splinternieuw kantoor in Veurne.

Gegevens

Openingsuren

  • maandag 13:30 - 16:30
  • woensdag 08:30 - 12:00