Nieuws

Vergeet ook jezelf niet!

Vergeet ook jezelf niet!

Als kersverse de ZorgSamen ambassadeurs, steunen Eva Van Braeckel , longarts aan het UZ Gent, basketbalspeelster Ann Wauters en tv-persoonlijkheid Walter Grootaers iedereen die in de zorg of welzijn werkt of mantelzorger is. Ze willen iedereen een hart onder de riem steken en bedanken. En iedereen eraan herinneren om ook zorg te dragen voor zichzelf.

 

Wil je je collega’s hier ook aan doen herinneren, download en print de affiche via www. dezorgsamen.be

 

Je vindt er ook tips om goed voor jezelf en collega’s te zorgen. Diverse tools zoals de e-learning De eerste helper, een zorgscreener die inschat of een gesprek met een professional nuttig kan zijn, maar ook herkenbare getuigenissen. Daarnaast kunnen ze ook zelf een getuigenis plaatsen om tips of initiatieven te delen met collega’s.

Op woensdag 11/11 is het NZVL gesloten

Op woensdag 11/11 (Wapenstilstand) is het NZVL gesloten. Dankzij het Online kantoor, Jouw NZVL - kan je waar je ook bent heel wat verrichtingen en raadplegingen zelf doen.

Dankzij Jouw NZVL kan je, waar je ook bent, heel wat verrichtingen en raadplegingen zelf doen:

  • Kleefbriefjes en enveloppen aanvragen
  • Terugbetalingen en uitkeringen consulteren en afdrukken
  • Europese Ziekteverzekeringskaart bestellen
  • Persoonlijke gegevens beheren
  • Volmachten geven en aanvragen
  • Documenten downloaden en verzenden
  • Attest 66% invaliditeit afdrukken
  • Werkhervatting online doorgeven
  • GMD raadplegen
  • enz...

Neem jij al deel aan de NZVL tandenpoetschallenge?

Elke volwassene weet dat je je tanden goed moet poetsen. Maar hoe zit het bij jouw kinderen? Hoe stimuleer je je kids om voldoende lang te poetsen en op welke leeftijd begin je best? 

Dankzij onze NZVL-tandenpoetschallenge ontvang je gedurende 5 dagen enkele leuke tips & tricks per mail.

Want oh ja, we geven maar liefst 10 elektrische tandenborstels voor kinderen weg. 

Neem hier deel.

NZ Vakantiedomeinen en Krunsj-vakanties

Omwille van de nieuwe Federale maatregelen, hebben we de dienstverlening in onze vakantiedomeinen en de Krunsj herfstvakanties moeten aanpassen:

Ik heb een reis geboekt bij NZ Vakanties. 
Heb je vragen over een reis die je boekte bij NZ Vakanties, dan kan je van dinsdag tot vrijdag terecht tussen 9 u en 16 u op het nummer: 0800 95 180 of via mail naar info@nzvakanties.be.

Ik heb een vakantieverblijf geboekt in één van de vakantiedomeinen van NZ Vakanties. 
Omwille van de Federale maatregelen, zullen onze vakantiedomeinen Hoge Duin en Dennenheuvel gesloten zijn vanaf maandag 2 november. We blijven wel steeds telefonisch en per mail bereikbaar. 
Heb je vragen over je boeking, dan zijn onze NZ-vakantiedomeinen tijdens weekdagen bereikbaar via: 

Ik heb een jeugdvakantie geboekt bij Krunsj. 

De besmettingscijfers in onze maatschappij blijven stijgen. Het jeugdwerk neemt zijn verantwoordelijkheid op en gaat daarom op 23 oktober over naar code rood. We doen dit omdat gezondheid en veiligheid ook binnen de jeugdsector op dit moment de belangrijkste prioriteiten vormen. Bovendien kondigde de Vlaamse overheid op dinsdagavond 27 oktober een aantal nieuwe maatregelen aan die vanaf donderdag 29 oktober gelden.

Herfstvakantie 2020 & vormingen najaar 2020
Volgens de nieuwe maatregelen zijn vakanties of activiteiten met overnachting voor deelnemers jonger dan 12 jaar tijdelijk niet toegestaan. Voor deelnemers ouder dan 12 jaar is ook jeugdwerk zonder overnachting op dit moment niet mogelijk. Hierdoor zijn we genoodzaakt om zowel onze herfstvakantie als onze vormingsinitiatieven in het najaar te annuleren. Alle betrokkenen worden zo snel mogelijk gecontacteerd.

Krokus- en paasvakantie 2021
Momenteel gaan alle vakanties in 2021 door zoals gepland. Met gezondheid en verantwoordelijkheid als belangrijkste prioriteiten, zullen we onze vakanties steeds aanpassen aan de op dat moment geldende richtlijnen en protocollen. Mochten we omwille van de veiligheid toch genoodzaakt zijn om vakanties te annuleren, dan zullen we de reeds ingeschreven deelnemers hier onmiddellijk van op de hoogte brengen. Wanneer Krunsj jouw vakantie annuleert, krijg je het reeds betaalde inschrijvingsgeld volledig terug.

Indien je intussen vragen zou hebben, kan je Krunsj steeds contacteren via het nummer 053 42 11 00  of via ons e-mailadres info@krunsj.be.

Ook de ziekenfondsen moeten zichzelf blijven heruitvinden

 

Veel mensen denken dat ziekenfondsen overheidsbedrijven zijn. Dat klopt niet… meer aldus Wim Van Hecke, CEO van het NZVL. Het zijn nu veelal private ondernemingen die zich eveneens moeten aanpassen aan de geldende marktomstandigheden. Lees het volledige De Standaard artikel hier.

 

De NZVL-dienstverlening

Omwille van de stijgende covid-19 cijfers en de nieuwe Federale maatregelen van vrijdag 16/10, zal de dienstverlening in de NZVL-kantoren tijdelijk aangepast worden. Vanaf maandag 19 oktober zullen onze NZVL-kantoren enkel op afspraak werken voor dringende zaken. Je neemt voor een afspraak best telefonisch of per mail contact met ons op en na bevestiging van datum en uur kan je veilig bij ons langskomen. Zo vermijden we dat mensen in de wachtzaal moeten zitten en eventueel risico op besmetting lopen.

We proberen iedereen zo vlot mogelijk via mail, telefoon of het online kantoor verder te helpen. Contacteer ons.

TandPlus: De nieuwe tandverzekering!

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen heeft een nieuwe tandverzekering gelanceerd.

Dankzij deze tandverzekering kan je reeds vanaf het eerste jaar, na een eventuele wachttijd, het jaarlijks maximumbedrag tot € 2 000 bekomen voor je tandzorgen.

Meer weten?

Laat Griep deze winter in de kou staan!

Het griepvaccin wordt dit jaar gefaseerd aangeboden en de risicogroepen worden uitgebreid met 50-plussers en zorgpersoneel.

Alle info vind je op www.nzvl.be/jouw-gezondheid/griepvaccin-2020 of www.laatjevaccineren.be/griep

 

Reisbijstand in een sterk afgeraden zone

Vanaf vrijdag 25 september 2020 zal op beslissing van de regering het reisverbod naar een rode zone vervangen worden door een reisadvies dat ten zeerste afraadt naar dergelijke zone te reizen.

Klanten die ervoor kiezen om toch te vertrekken naar een dergelijke zone op de dag van vertrek, zijn niet gedekt door de reisbijstand AVR/Mutas.

 

Aandacht:

De beslissing van de regering beperkt zich niet tot Europa alleen, maar betreft de hele wereld. Buitenlandse zaken geeft door dat in deze landen consulaire bijstand niet (altijd) zal gegarandeerd kunnen worden.

De reiziger is in dat geval zelf verantwoordelijk.

September maand van de sport!

Sport en andere vormen van lichaamsbeweging hebben tal van positieve effecten op je lichaam en geest, vooral als je die sportactiviteit geleidelijk en onder deskundige begeleiding opbouwt, het liefst in een sportclub of met een Bewegen Op Verwijzing-coach!

Beweging is goed voor je ademhaling, hart, bloedvaten, spieren, spierkracht, voor je botten en je gewrichten. Sporten helpt ook allerlei soorten kanker te voorkomen, een correct gewicht te behouden en is ook goed voor je geestelijke gezondheid? het gaat depressies tegen en doet je hersenen beter werken. Sporten is gezond!

Sporten doen we samen, wij voorzien alvast:

Meer info vind je terug op:

https://www.gezondleven.be/themas/beweging-sedentair-gedrag/bewegingsdriehoek/waarom-is-bewegen-gezond

https://www.sport.vlaanderen

https://www.zorg-en-gezondheid.be/bewegen-op-verwijzing

http://www.gezondsporten.be