Stop met roken

Waarom?

Wanneer je rookt, heb je minder kans om spontaan of via medische bevruchtingstechnieken zwanger te geraken. Ook bij mannen kan roken een verminderde kwaliteit van zaadcellen veroorzaken.

Gevaren voor het ongeboren kind

Tijdens je zwangerschap, vermindert de doorbloeding van de moederkoek en krijgt je ongeboren kind minder voedingsstoffen. Daardoor heb je meer kans op miskraam, een kleinere baby, een baby dat vroeger geboren wordt of overlijdt in de buik omdat de moederkoek loslaat. Wanneer je rookt, komen de schadelijke stoffen van de sigaretten in het bloed van je baby terecht. Daardoor krijgt je kind minder zuurstof en voeding, groeit het minder goed en kan het bij de geboorte minder weerstand hebben.

Gevaren voor het geboren kind

Wanneer je rookt na de geboorte van je kind en in het bijzijn van je kind, wordt de kans op ziekte groter en vergroot de kans op luchtwegeninfecties en wiegendood.

Wil je graag meer informatie over dit onderwerp? Neem dan zeker een kijkje op www.gezondzwangerworden.be/roken Hier kan je eveneens tips om te stoppen met roken terugvinden.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?