De NZVL-dienstverlening

NZVL-kantoren

Vanaf 9 juni is het mogelijk om ook zonder afspraak opnieuw langs te komen in jouw NZVL-kantoor. Wens je graag op afspraak langs te komen of een videocall in te plannen met ons? Dan kan je dit makkelijk en snel via deze link. Na bevestiging van je afspraak verwelkomen we je graag in één van onze kantoren op een veilige manier of zien we elkaar vanuit je kot met een videocall. We raden je aan om in het kantoor je mondmasker op te zetten en je handen te ontsmetten. In onze kantoren is er voldoende ontsmettingsgel voorzien om de handen te ontsmetten.

Telefonie en mail

Je kan ons steeds telefonisch (053 76 99 99) en via mail bereiken. We zijn telefonisch steeds bereikbaar van 8 u tot 12 u en van 13 u tot 16u30. Op ’s vrijdags zijn we in de voormiddag bereikbaar.

Online kantoor

Je kan ook heel wat ziekenfondszaken online regelen via ‘Jouw NZVL’. Heb je nog geen account op ‘Jouw NZVL’? Geen probleem, je kan je account vandaag nog activeren.

Doktersbriefjes en getuigschriften voor verstrekte hulp

Ziektebriefjes, tussenkomsten enz. deponeer je makkelijk en snel in onze NZVL-brievenbussenWe zorgen ervoor dat al onze brievenbussen op regelmatige tijdstippen leeggemaakt worden (ook diegene aan de kantoren die tijdelijk gesloten zijn).

Welke voorzorgsmaatregelen treft het NZVL in de kantoren? 

Je mag erop rekenen dat we alle voorzorgsmaatregelen hebben genomen om je bezoek in de meest veilige omstandigheden te laten verlopen. Zo beschermen we jou én onze medewerkers. Daarom vragen we je om:

Stipt op tijd te komen
Heb je een afspraak, zorg er dan voor dat je stipt op tijd komt. Het gebruik van de wachtzaal wordt zoveel mogelijk beperkt.

Zorg voor een goede handhygiëne
Was regelmatig je handen, ook voor je op afspraak komt. Ook in het kantoor zullen we handgel voorzien 

Graag alleen te komen
Indien je een zorgverlener meebrengt, maken we uiteraard graag plaats.

Niet langs te komen als je je ziek voelt of symptomen vertoont.
Om de kans op besmetting tot een minimum te beperken, is het beter voor iedereen als je bij de minste symptomen thuis blijft. We plannen dan graag een nieuwe afspraak in, wanneer je je beter voelt of we handelen het graag telefonisch of per mail af.

ComfoPlus winkels

Onze ComfoPlus winkels zijn allemaal geopend, je kan makkelijk en steeds snel een hulpmiddel aankopen of uitlenen via mail aan info@comfoplus.be, telefonisch op 03 292 21 60, via één van onze NZVL-kantoren of één van onze ComfoPlus winkels

Thuisoppas zieke kinderen

Voor de laatste stand van zaken omtrent de dienst 'oppas zieke kinderen' kan je een kijkje nemen op de website van i-mens zelf of hun telefonisch contacteren op het nummer 078 15 25 35.

Dienst Maatschappelijk Werk

Onze dienst Maatschappelijk Werk blijft bereikbaar voor ondersteunings- en zorgnoden. Om een afspraak of huisbezoek in te plannen, kan je ons van maandag tot en met vrijdag steeds telefonisch contacteren tussen 8 u en 12 u  via 053 76 99 71.

NZ Vakanties

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sinds 19 april 2021 niet-essentiële reizen binnen de Schengenzone opnieuw toegelaten. Wel raden wij aan het reisadvies van het land van uw bestemming na te gaan.

Buitenlandse Zaken volgt de situatie nauwgezet op en past zo nodig de reisadviezen aan. Hieronder de link naar de up-to-date mededelingen voor alle landen van de wereld: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen

Onze vakantiedomeinen in België Hoge Duin en Dennenheuvel zijn geopend.

Meer info

Hospitalisatieverzekeringen

Als je gehospitaliseerd wordt als gevolg van een coronabesmetting kan je een beroep doen op je hospitalisatieverzekering?
Een opname in een Belgisch ziekenhuis is steeds gedekt. Bij een hospitalisatie in het buitenland is de dekking beperkt en hangt af van de gekozen formule. De hospitalisatieverzekering komt niet tussen voor een quarantaine bij jou thuis. Een quarantaine in het ziekenhuis is wel verzekerd.

Reisbijstand (Mutas)

Er is niet langer een verbod om te reizen vanuit België, ongeacht de bestemming. Het verbod is vervangen door een negatief reisadvies: het is ten stelligste afgeraden om te reizen. Dit advies geldt voor alle bestemmingen, zowel binnen als buiten de Europese Unie.

Wie ervoor kiest om ondanks het negatieve reisadvies toch te reizen, moet inderdaad nagaan wat de maatregelen in het land van bestemming zijn. Het is namelijk mogelijk dat een land van bestemming Belgen niet toelaat of toeristische reizen niet toelaat. Die maatregelen zijn per land te vinden in reisadviezen: Reisadviezen | Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken (belgium.be). Indien de sanitaire maatregelen opgelegd door in het land van bestemming niet nageleefd worden kan Mutas niet tussenkomen. Lees hier alles over het Europees Covid-19 certificaat

Alle info over Coronavirus COVID-19 vind je op de website van de overheid.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?