Thuiszorg

Thuiszorgdiensten

Wens je hulp bij het schoonmaken van je huis? Wil je graag wekelijks iemand die je wat gezelschap houdt? Heb je hulp nodig bij de verzorging? Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen staat in voor de organisatie van thuiszorgdiensten:

  • poetshulp
  • gezelschap
  • ziekenoppas
  • nachtopvang
  • thuisverpleging
  • gezins- en bejaardenhulp
  • niet-dringend ziekenvervoer

Hiervoor werken wij samen met I-Mens.

Hoe aanvragen?

Contacteer ons regionaal dienstencentrum*. Zij regelen de aanvraag voor jou!
t 053 76 99 71
thuiszorg@nzvl.be


Overleg

Soms komen er verschillende thuiszorgdiensten over de vloer. Voor een goede zorg en hulp is het belangrijk dat er een goede afstemming is. Hiervoor bestaat de mogelijkheid om met alle partners rond de tafel te zitten.
Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen organiseert voor jou een multidisciplinair overleg (MDO), waarbij je in gesprek kan gaan met de zorg- en hulpverleners, vrijwilligers, familie en vrienden.

Hoe aanvragen?

Contacteer onze dienst DMW*. Zij zorgen ervoor dat er een overleg met alle betrokkenen wordt georganiseerd.

*dmw@nzvl.be of thuiszorg@nzvl.be


Personenalarmsysteem

Wanneer je graag thuis wil blijven wonen, is het belangrijk dat dit veilig kan. Met een personenalarmsysteem (PAS) ben je nooit echt alleen en is er steeds iemand beschikbaar dag en nacht, 365 dagen per jaar. Hiervoor werken we samen met Z-Plus.

PAS-systeem: klassiek - Je draagt een klein zendertje rond je hals of pols. Wanneer je je in een noodsituatie bevindt, druk je op de knop van het zendertje. Je komt automatisch in verbinding met de alarmcentrale waar je het probleem doorgeeft. De alarmcentrale waarschuwt iemand uit jouw nabije omgeving of de spoedgevallendienst. De oproep gebeurt via een vaste telefoonlijn.

PAS-systeem: via gsm - Er wordt een antenne in het personenalarm geplaatst, deze vervangt de telefoonkabel. De antenne bevat een eigen SIM-kaart om de werking van het personenalarm te garanderen.

Het Mobiel Personen Alarm Systeem (MPAS): is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat aan een sleutelbos, broeksriem, enz. bevestigd wordt. Met één druk op de alarmknop wordt een noodoproep gemaakt en komt de dager via een spreek-luister-verbinding rechtstreeks in contact met een hulpverlener of met een alarmcentrale. De gebruiker kan via het MPAS op elk moment gelokaliseerd worden.

Hoe aanvragen?

Om een personenalarm aan te vragen, moet een 'aanvraagformulier MOBIEL personenalarm' of 'aanvraagformulier personenalarm' ingevuld worden. De ingevulde en gehandtekende vragenlijst bezorg je aan Comfoplus. Heb je echter nood aan hulp bij het invullen van deze documenten, dan kan je terecht bij het regionaal dienstencentrum*.

Comfoplus (PAS)
Dr. André Sierensstraat
9300 Aalst
t 078 15 98 15

Regionaal dienstencentrum*

thuiszorg@nzvl.be

t 053 76 99 71


* Het neutraal ziekenfonds vlaanderen is erkend als regionaal dienstencentrum. Het regionaal dienstencentrum (RDC) richt zich tot gebruikers van thuiszorgdiensten, mantelzorgers en vrijwilligers, kortom iedereen die vragen heeft rond thuiszorg. De opdrachten van het RDC zijn hulpmiddelenadvies, coördinatie van thuiszorg en organisatie van infomomenten.

Kan ik je helpen?Kan ik je helpen?