Coronavirus: aangepaste NZVL-dienstverlening

Coronavirus: aangepaste NZVL-dienstverlening

 

Als gevolg van de Federale maatregelen moeten de ziekenfondsen mee hun verantwoordelijkheid opnemen om de verdere verspreiding van het Coronavirus te helpen voorkomen. Daarom zal onze dienstverlening aangepast worden.

Wat betekent dit voor jou?

 

Kantoren en ComfoPlus-winkel

 • Onze NZVL-kantoren en de ComfoPlus-winkel zullen gesloten zijn tot en met 19 april 2020. Er kan enkel op afspraak (telefonisch of per mail en na bevestiging van datum en uur) voor dringende zaken langsgekomen worden. Zo vermijden we dat mensen in de wachtzaal moeten zitten en eventueel risico op besmetting lopen.
 • Wil je materiaal terugbezorgen aan ComfoPlus en/of je huurovereenkomst stop zetten, dan kan je als volgt te werk gaan: Stuur via postpack naar ComfoPlus – Lodderstraat 20 B – 2880 Bornem OF Mail naar  info@ComfoPlus.be OF bel naar 03 292 21 60

Onze dienstverlening

 • De dienst Maatschappelijk Werk zal tot en met 19 april geen huisbezoeken meer afleggen. Deze dienst is van maandag tot vrijdag wel telefonisch of per mail bereikbaar.
 • Onze telefonie en mailboxen worden extra opgevolgd door onze medewerkers om eventuele wachttijden te voorkomen.
 • De NZVL-brievenbussen worden ook steeds op regelmatige tijdstippen leeggemaakt, zodat we jouw documenten zo spoedig mogelijk kunnen behandelen. Deponeer dus zeker je doktersattesten in deze brievenbussen. We zorgen voor een snelle terugbetaling.
 • Momenteel is het niet mogelijk om op consultatie te komen bij onze adviserend arts. Indien je binnenkort een afspraak ingepland had, zal je door ons gecontacteerd worden. De consultaties kunnen wel telefonisch gedaan worden.

Voorziene activiteiten / vakanties

 • De voorziene infosessies zullen ook tot en met 19 april geannuleerd worden
 • Sinds 18 maart werden er strengere maatregelen opgeled door de overheid, ondermeer de verplichting tot het garanderen van 'social distancing'. In het kader van de activiteit “thuis opvang van zieke kinderen” kan Tempo Team Child Care dit niet garanderen. In het belang van de gezondheid van eenieder, hebben ze daarom beslist vanaf 19/03 alle opdrachten te stoppen en geen nieuwe opdrachten op te starten tot nader bericht.
 • NZ Vakanties vindt het, als reisdienst van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen, belangrijk om ten allen tijde de gezondheid en veiligheid te kunnen garanderen. De vakantiedomeinen zullen daarom tot en met 19 april gesloten zijn. Heb je vragen over je boeking of eventuele reisplannen? Contacteer ons via info@nzvakanties.be of bel ons gratis op het nummer 0800 95 180 van maandag t.e.m. vrijdag van 9 tot 16 uur.
 • Naar aanleiding van maatregelen om het Coronavirus in te dijken, betekent dit dat we genoodzaakt zijn onze Krunsj-vakanties en -cursussen die doorgaan aanstaande paasvakantie te annuleren. We hebben deze beslissing genomen op basis van de adviezen van de overheid en in overleg met onze partners  binnen het jeugdwerk. We voorzien een volledige terugbetaling van de inschrijvingsgelden. Indien je in de tussentijd verdere vragen zou hebben, kun je steeds contact opnemen via info@krunsj.be.
 • We willen wel graag al meegeven dat er dit jaar wel degelijk een cursus animator en hoofdanimator zal doorgaan. We plannen om dit tijdens de eerste week van de zomervakantie te laten doorgaan, met inachtname van alle adviezen vanuit de overheid. We volgen dit op en zullen de nodige aanpassingen doorvoeren wanneer dit aan de orde is. Uiteraard krijgen de deelnemers die ingeschreven waren voor deze cursussen voorrang om een plaatsje te reserveren voor onze zomereditie.

We blijven steeds bereikbaar
Via het online kantoor
Heel wat administratieve zaken (vb. je dossier raadplegen, aanvragen van kleefbriefjes en tussenkomsten,...) kun je makkelijk en snel zelf regelen via het online kantoor 'Jouw NZVL'.
Ben je nog niet geregistreerd en wil je hierover graag nog wat meer informatie? We leggen je graag via deze link uit hoe je dit makkelijk en snel voor elkaar kan krijgen.
 
Telefonisch of via mail

Je kan ons op werkdagen steeds telefonisch of via mail contacteren.
 

Het NZVL stelt alles in het werk om je een optimale dienstverlening te blijven garanderen. Bedankt voor je begrip. 

Wens je meer info over het coronavirus en hoe dit te voorkomen, surf dan naar www.info-coronavirus.be